Kuchynský nôž Tsubazo Nakiri 17,6 cm

Kód: 340118
€82 €68,33 bez DPH
Dočasne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Tsubazo Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie. Čepeľ dlhá 17,6 cm je vyrobená z nerezovej ocele Daido 1K6, ktorá si vyžaduje iba minimálnu starostlivosť a je takmer bezúdržbová. Čepeľ má tepaný povrch čím sa minimalizuje lepenie krájaných potravín na nôž. Zároveň je čepeľ pomerne tenká, čo dodáva nožu skvelé rezné vlastnosti. Oválna rukoväť z dreva Pakkawood je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z polypropylénu. Nôž je vyrobený v Japonsku.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Tsubazo Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie. Čepeľ dlhá 17,6 cm je vyrobená z nerezovej ocele Daido 1K6, ktorá si vyžaduje iba minimálnu starostlivosť a je takmer bezúdržbová. Čepeľ má tepaný povrch čím sa minimalizuje lepenie krájaných potravín na nôž. Zároveň je čepeľ pomerne tenká, čo dodáva nožu skvelé rezné vlastnosti. Nôž je ľahký, takže sa s ním jednoducho pracuje a neunavíte sa ani pri dlhšej práci. Nôž je vyrobený v Japonsku.

Nôž má rukoväť z dreva Pakkawood. Rukoväť má symetrický oválny tvar, vďaka čomu je vhodná pre pravákov aj ľavákov. Zároveň je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z polypropylénu.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Nakiri
Kategória dĺžky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 29,8 cm
Dĺžka čepele: 17,6 cm
Dĺžka rukoväte: 12,2 cm
Hmotnosť: 156 g
Povrchová úprava čepele: Hammered
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
F Avatar autora | 30.1.2023
Nôž sa dobre drží. Je dobre vyvážený a nie je ani príliž ťažký. Krájal som zeleninu a skúšal som aj údené mäso na tenké plátky. Zatiaľ bez výhrad. Väčšie kusy sa menej lepia na čepeľ. Zrejme tie otvory pomáhajú ale aj klinový tvar ostria. Ešte som ho neskúšal brúsiť. Ani neviem aký uhol to je. Prišiel výborne nabrúsený. Cez zeleninu prechádza ako keby som maslo krájal. Krásny a praktický výrobok. Keď som následne skúsil síce dobre nabrúsený nôž Tescma v tvare santoku. Ten som po čase s úsmevom vrátil späť do stojanu. Tento Japonec krája určite lepšie ale aj stojí 4-5x viac a vyžaduje delikátnejšie zaobchádzanie. Nie je to najlacnejšia záležitosť ale lepšie mať doma pár poriadených nožov ako haraburdy vyrobené z rovnakej ocele ako hrnce alebo dychové hudobné nástroje :)
5
RM Avatar autora | 13.5.2022
Pekný kúsok

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: