Top 5 kuchynských nožov v pomere cena/kvalita

U nás v Knilande sa zhodneme na tom, že v každej kuchyni by mal byť aspoň jeden poriadny nôž, na ktorý sa môžete vždy spoľahnúť. Ktorý je však pre vás ten najlepší, ak si máte vybrať iba jediný? Vybrali sme pre vás tipy s piatimi nožmi, ktoré vynikajú v pomere cena/kvalita a myslíme si, žeby nemali chýbať v žiadnej kuchyni.

5. Kuchynský nôž F. Dick Superior Santoku 18 cm

Piatu priečku v našom zozname obsadil kuchynský nôž F. Dick Superior Santoku, ktorý využijete najmä pri spracovaní mäsa a zeleniny. Nerezová nemecká oceľ je extrémne húževnatá a dobre odoláva korózii, vďaka čomu je veľmi dobrá práve pri výrobe kuchynských nožov. Ak hľadáte nože, ktoré si nevyžadujú príliš vysokú údržbu a dobre sa brúsia, nôž F. Dick Superior Santoku je pre vás skvelou voľbou. Protišmyková rukoväť noža je vyrobená z kvalitného plastu v čiernej farbe s troma nitmi. Kuchynské nože z tejto série sú ukážkou toho, že kvalitný nôž môžete kúpiť aj za nižšiu cenu. Každý nôž je na konci výrobného procesu skontrolovaný podľa vysokých štandardov kvality F. Dick.

17235_dick-superior-8444218-1

Výhody noža
✅Čepeľ vyrobená z vysoko legovanej nerezovej nemeckej ocele X55CrMo14.
✅Protišmyková rukoväť s ergonomickým tvarovaním.
✅Pútavé logo výrobcu na rukoväti noža.
✅Nôž je veľmi jednoduchý na údržbu.
✅Kompletne vyrobený v Nemecku.
 

4. Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 15 cm

Kuchynský nôž Samura zo série Damascus obľubujú kuchári najmä pre jeho elegantný vzhľad a kvalitné materiály. Kuchynské nože Samura sú na rozdiel od tradičných japonských nožov menej krehké, čím sa výrazne znižuje možnosť vylomenia ostria. Univerzálne nože využijete na prácu s menšími kúskami mäsa, zeleniny alebo špikovanie. Nôž kombinuje tenkú a ostrú čepeľ z japonskej damaškovej ocele vloženú medzi 67 vrstiev mäkšej ocele. Pevná a okrúhla rukoväť z materiálu G10 poskytuje stabilný úchop počas celej prípravy jedla. Celé prevedenie noža sa nesie v minimalistickom štýle, vďaka čomu sa hodí do akejkoľvek kuchyne.

7601-2_kuchynsky-noz-samura-damascus-univerzalny-15-cm

Výhody noža
✅Damašková čepeľ s primeranou dĺžkou 15 cm.
✅Okrúhla rukoväť z materiálu G10 v elegantnej čiernej farbe.
✅Obratnosť – vďaka menšej veľkosti sa s ním veľmi dobre pracuje.
✅Minimalistický dizajn.
✅Nôž sa dodáva v peknej krabičke, takže sa hodí aj ako darček.
 

3. Kuchynský nôž Kanetsune Seki KC-952 Santoku

Tretiu priečku v našom zozname obsadil kuchynský nôž Kanetsune Seki KC-952 Santoku vyrobený v japonskej kováčskej oblasti Seki. Santoku je spomedzi japonských nožov najpredávanejší a najobľúbenejší kúsok kuchynskej výbavy, ktorého preslávili najmä jeho 3 výnimočné vlastnosti: rezanie, sekanie a krájanie na kocky. Charakteristický „Tsuchime“ dizajn má za úlohu nezachytávať kúsky potravín na čepeľ noža. Jeho bezkonkurenčná všestrannosť vám umožňuje ľahko nakrájať všetky druhy mäsa, rýb a zeleniny. Poradí si aj s tými najkrehkejšími potravinami ako sú jahody.

Čepeľ obsahuje 0,6 % uhlíka a molybdén, čím je dosiahnuté dokonale vyvážené zloženie ocele. Rukoväť je vyrobená zo svetlého dreva Pakkawood, ktoré vám poskytne komfortný úchop. Nízka váha (120 g) a dĺžka čepele 16,5 cm zabezpečuje ideálnu manipuláciu a padne do ruky úplne každému práve kvôli ideálnym rozmerom. Nezáleží na tom či ste skúsený kuchár alebo začiatočník, tento japonský nôž spĺňa najvyššie štandardy a predstavuje dokonalého spoločníka pri každodenných úkonoch v kuchyni.

21048_kanetsune-seki-kc-952-kc-952-santoku-1

Výhody noža
✅Japonský typ Santoku sa hodí na všetky úkony v kuchyni.
✅Autentický japonský nôž za prijateľnú cenu.
✅Dokonalé vyvážené zloženie čepele a príjemná rukoväť z dreva Pakkawood.
✅„Tsuchime“ dizajn nezachytáva kúsky potravín na čepeli noža.
✅Kompletne vyrobený v Japonsku.
 

2. Kuchynský nôž Frosts Chef 4171PG

Švédske kuchynské nože Morakniv (Frosts) sú synonymom vysokej funkčnosti a kvality. Výnimkou nie je kuchársky nôž Frosts Chef, vyrobený zo švédskej nerezovej ocele tvrdosti 58 HRC, ktorá vďaka špeciálnej tepelnej úprave (pri -80⁰C) výborne drží ostrie. Rukoväť tohto noža vám poskytne príjemný ergonomický úchop. S nožom Frosts Chef sa veľmi dobre narába a je prispôsobený na prácu v mokrom prostredí. Dĺžka čepele 17,6 cm je vhodná aj na krájanie väčších kusov zeleniny alebo mäsa.

Kuchynsky noz frost

Výhody noža
✅Ergonomická rukoväť s pohodlným úchytom.
✅Špeciálne tepelne upravená nerezová oceľ.
✅Všestranné využitie: rezanie zeleniny, mäsa, rýb.
✅Dlhoročná švédska kvalita.

1. Kuchynský nôž Samura MO-V Kuchársky

Najpopulárnejší kuchynský nôž u nás je bezpodmienečne a zaslúžene kuchynský nôž Samura zo série MO-V. Nôž kombinuje tie najlepšie vlastnosti japonských a európskych nožov. Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím má dĺžku 20 cm. Čepeľ je mierne zakrivená a dokážete ju v prípade opotrebenia jednoducho nabrúsiť. Rukoväť z moderného kompozitného materiálu G10vysokú odolnosť voči opotrebeniu, vlhkosti, nárazom a zároveň sa s ňou veľmi dobre narába. Kuchársky typ noža vám nakrája zeleninu, mäso alebo bylinky. Tento typ noža si nájde využitie v každej jednej kuchyni.

5313_kuchynsky-noz-samura-mo-v-kucharsky

Výhody noža
✅Čepeľ vyrobená z japonskej nerezovej ocele AUS-8.
✅Odolná rukoväť z G10 materiálu zvládne aj náročnejšie podmienky.
✅Extrémna ostrosť.
✅Ideálna kombinácia japonských a európskych nožov.
✅Nôž je doručený v peknej krabičke, vďaka čomu sa hodí aj ako darček.
 
 

Nezabúdajte sa o svoje nože dobre starať, nedávať ich do umývačky riadu, pravidelne používať ocieľku a v prípade potreby dobrúsiť.

Veríme, že sme vám poradili s výberom aspoň jedného kuchynského noža a prajeme vám veľa príjemných chvíľ v kuchyni!😊

Nezaujal vás žiadny z uvedených nožov? Vyberať si môžete z ďalších stoviek kuchynských nožov u nás na e-shope!