Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

134 položiek celkom
Dellinger Volcano Santoku XZ B38 RS 1
Novinka
€122

Kuchynský nôž Dellinger Volcano Bunka z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 18 cm.

XZ-B38-RS
Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 15 cm
€67

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 15 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

SD-0023
kuchynsky noz boker forge santoku 03BO502 1 min
€63

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Čepeľ tvaru santoku dlhá 16 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Má integrálnu...

03BO502
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€29

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218K
8533 3 kuchynsky nuz samura mo v sekacek
€54

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na sekanie...

SM-0040
Böker Core Professional Santoku 130835 1
€82

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130835
Dellinger Ebony Wood XZ B578 1
€43

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Nakiri Cube z nemeckej ocele s dĺžkou ostria 19,9 cm je ideálny na krájanie zeleniny či ovocia. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč...

XZ-B578
Dellinger Okami K HAUS8K 1
€99

Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 19,5 cm sa môže pochváliť svojim všestranným využitím. Čepeľ je zúžená do špičky...

K-HAUS8K
Dellinger Okami K HAUS7 1
€87

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Santoku z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s...

K-HAUS7
DICK REDSPIRIT SantokuK 8174218K
€93

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218K
9630 2 kuchynsky nuz samura blacksmith univerzalni
€84

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Univerzálny nôž...

SBL-0023
Kuchynský nôž Samura MO-V Stonewash Sekáč
€74

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s povrchovou úpravou stonewash. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je...

SM-0040B
Seki Kanetsugu zuiun 9303 1
Novinka
€324

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9303
Tojiro DP VG10 F 807 1
€124

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-807
Tojiro DP VG10 F 798 1
€101

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Petty s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-798
Böker Core Professional Santoku 130830 1
€80

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 s plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,3 cm.

130830
Böker Core Wood Santoku 130735 1
€115

Kuchynský nôž Böker Core Wood Santoku z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130735
Böker Damascus Black Santoku 130417DAM 1
€209

Kuchynský nôž Böker Damascus Black Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dreva pakka. Dĺžka čepele je 17,2 cm.

130417DAM
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.