Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

57 položiek celkom
kuchynsky noz boker forge santoku 03BO502 1 min
€63

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Čepeľ tvaru santoku dlhá 16 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Má integrálnu...

03BO502
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€29

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218K
Böker Core Professional Santoku 130835 1
€82

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130835
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

K-H165
DICK REDSPIRIT SantokuK 8174218K
€93

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218K
Tojiro DP VG10 F 807 1
€124

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-807
Tojiro DP VG10 F 798 1
€101

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Petty s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-798
Böker Core Professional Santoku 130830 1
€80

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 s plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,3 cm.

130830
Dellinger Resin Future Blue Santoku K H189 1
€131

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

K-H189
Dellinger Resin Future Red Santoku K H191 1
€131

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

K-H191
8194218K Dick 1905 Santoku K
€113

Kuchynský nôž Dick 1905 typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko legovanej,...

8194218K
Dick ProDynamic Santoku 18cm 8544218 1
€25

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8544218
DICK REDSPIRITP santoku 8174218
€79

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

8174218
DICK REDSPIRIT Usuba 8174318
€79

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Usuba je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, určený na spracovanie zeleniny. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej,...

8174318
DICK REDSPIRIT Yanagiba 8175724
€82

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Yanagiba, obdoba Carving, je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 24 cm, vhodný na spracovanie mäsa a prípravu sushi. Vďaka šírke čepele je obratný a...

8175724
Dick Superior 8444218 1
€43

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

8444218
KAI Seki Magoroku Hekiju AK 5073
€55

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Deba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

AK-5073
KAI Seki Magoroku Hekiju AK 5077
€50

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

AK-5077
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.