Kuchynský nôž Samura Damascus Vykosťovací
Kód: SD-0063/ZLAVNENYSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynské nože Samura zo série Damascus sú ozajstným klenotom medzi kuchynskými nožmi. Prinášajú kombináciu extrémne ostrej čepele z japonskej damaškovej ocele (67 vrstiev ocele, tvrdosť až 61 HRC) a pevnej okrúhlej rukoväte z materiálu G10. Sú dobre vyvážené, veľmi kvalitné a majú pútavý minimalistický dizajn. Dodávajú sa v peknej krabičke, takže sú vhodné aj ako darček.
Nôž má rukoväť kompozitného materiálu G10, ktorý má vysokú odolnosť voči opotrebeniu, vlhkosti a je veľmi pevný.
Čepeľ z jedného kusu japonskej damaškovej ocele s hladkým ostrím je dlhá 16,5 cm.
Využitie: špeciálny nôž, ideálny na vykosťovanie, spracovanie a odblaňovanie mäsa.
Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.
Nože Samura
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mäsiarske nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Vykosťovací nôž |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | G10 |
Celková dĺžka: | 30,5 cm |
Dĺžka čepele: | 16,5 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hmotnosť: | 169 g |
Tvrdosť čepele: | 60 - 61 HRC |
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.