Kuchynský nôž Dellinger Samurai Santoku 13 cm

Kód: K-HP5
€74 €61,67 bez DPH
Dočasne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Santoku s dĺžkou ostria 13 cm sa hravo zhostí krájania najrôznejších druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s mäsom, rybami, zeleninou i ovocím. Ak chcete objaviť skutočné kúzlo toho kuchynského noža, zoberte si cibuľu a začnite krájať. Nadpriemerná ostrosť čepele zaistí minimálny únik tekutiny a vaše pokrmy budú vždy plné šťavy a intenzívnej chuti. V Japonsku je známe, že nože Santoku splnia všetky vaše priania. Japonské slovo „santoku“ v preklade znamená „tri cnosti/použitia“, čo dostatočne napovedá o všestrannosti tohto typu noža. Pojmom Santoku sa tiež zvykne často označovať spojenie šéfkuchárskeho noža s japonským typom Nakiri, takže pri krájaní môžete využiť charakteristické vlastnosti oboch. Spríjemnite si varenie a okúste nový zážitok s kuchynskými nožmi značky Dellinger.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Kuchynský damaškový nôž Dellinger Samurai Santoku.

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Santoku s dĺžkou ostria 13 cm sa hravo zhostí krájania najrôznejších druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s mäsom, rybami, zeleninou i ovocím. Ak chcete objaviť skutočné kúzlo toho kuchynského noža, zoberte si cibuľu a začnite krájať. Nadpriemerná ostrosť čepele zaistí minimálny únik tekutiny a vaše pokrmy budú vždy plné šťavy a intenzívnej chuti. V Japonsku je známe, že nože Santoku splnia všetky vaše priania. Japonské slovo „santoku“ v preklade znamená „tri cnosti/použitia“, čo dostatočne napovedá o všestrannosti tohto typu noža. Pojmom Santoku sa tiež zvykne často označovať spojenie šéfkuchárskeho noža s japonským typom Nakiri, takže pri krájaní môžete využiť charakteristické vlastnosti oboch. Spríjemnite si varenie a okúste nový zážitok s kuchynskými nožmi značky Dellinger.

Japonský štýl a použitie damaškovej ocele dodáva nožu jedinečný a nenapodobniteľný vzhľad. Z tohto dôvodu sa môže každý výrobok líšiť, čo však dodáva každému kúsku istú dávku originality. Nože sú doručené v detailnom spracovaní a rovnakej kvalite.

Použité rezné jadro je vyrobené z kvalitnej ocele VG-10, ktorá je veľmi dobre chránená voči korózii. Samotná oceľ pochádza z Japonska a medzi jej charakteristické vlastnosti patrí extrémna ostrosť a zároveň tvrdosť s hodnotami 59 – 61 HRC. Jadro z ocele si zachováva vysokú kvalitu práve vďaka tomu, že je vložené medzi 66 vrstiev dvoch damaškových ocelí, ktoré zaisťujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Dokonale vyváženú a zúženú čepeľ tohto kuchynského noža si istotne zamilujete, pretože minimalizuje akékoľvek trenie pri rezaní a zabraňuje priliepaniu krájaného jedla k čepeli.

Rukoväť noža je vyrobená z materiálu G-10 a zdobí ju menší mozaikový znak. Uchopenie noža bude pre vás vždy maximálne pohodlné, práve vďaka ergonomickému tvaru. Špecifický tvar vám môže pripomínať ázijský typ nožov. Trojité nitovanie dodáva nástroju dokonalú pevnosť, stabilitu a bezchybné spojenie damaškového ostria k rukoväti.

Rozmery: celková dĺžka 23,5 cm a váha 125 g.

Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Pri kontakte noža s niektorými agresívnejšími prvkami, by sa mohla na čepeli objaviť korózia materiálu. Každopádne nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené čiastočky. Nože z japonskej ocele v žiadnom prípade nepoužívajte na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria.

Ostrenie noža: pre ostrenie noža z damaškovej ocele japonského typu VG10 odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné.

Výhody produktu:

✅kvalitná damašková oceľ,
✅rezné jadro VG-10,
✅extrémna ostrosť,
✅všestranné využitie,
✅japonský dizajn.

Nože Dellinger

Výrobca Dellinger Cutlery vznikol spojením jednotlivcov, ktorých spája vášeň a láska k nožom. Hlavnými hodnotami značky sú funkčnosť a jedinečnosť každého výrobku. V ich ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnami.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Santoku
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukoväte: G10
Celková dĺžka: 23,5 cm
Dĺžka čepele: 13 cm
Dĺžka rukoväte: 10,5 cm
Dĺžka čepele (od - do): 12,00 - 14,99 cm
Hrúbka čepele: 1,8 mm
Hmotnosť: 125 g
Tvrdosť čepele: 60 - 62 HRC
Výbrus: Plochý
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Za značkou Dellinger stojí skupina ľudí, ktorých spája vášeň k nožom a snaha odlíšiť sa. Okrem výroby klasických nožov sa zameriavajú aj na predaj iných rezných nástrojov a rôzneho príslušenstva. Značke záleží najmä na funkčnosti a jedinečnosti každého výrobku. V ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnmi. To môže zahŕňať unikátne tvarovanie, zdobenie alebo inovatívne riešenia, ktoré odlišujú ich nože od ostatných na trhu. Nástroje od značky Dellinger prilákajú všetkých, ktorí túžia po praktických, ale aj esteticky príťažlivých kúskoch.