Tojiro Hammered

7 položiek celkom
Tojiro F 1116 1
€173

Tojiro Hammered F-1116 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je...

F-1116
Tojiro F 1115 1
€142

Tojiro Hammered F-1115 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - väčší kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 21 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je...

F-1115
Tojiro F 1115 1
€123

Tojiro Hammered F-1114 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...

F-1114
Tojiro F 1113 1
€123

Tojiro Hammered F-1113 je japonský kuchynský nôž typu nakiri, s čepeľou dlhou 16,5 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na...

F-1113
Tojiro F 1112 1
Kuchynský nôž Tojiro Hammered Santoku F-1112 17 cm
Momentálne vypredané - objednáme pre Vás
€123

Tojiro Hammered F-1112 je japonský kuchynský nôž typu santoku s čepeľou dlhou 17 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na...

F-1112
Tojiro F 1111 1
€80

Tojiro Hammered Petty F-1111 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

F-1111
Tojiro F 1110 1
€74

Tojiro Hammered Petty F-1110 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž na zeleninu a ovocie, s čepeľou dlhou 9 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

F-1110

Japonské kuchynské nože Tojiro Hammered sú vyrobené z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10, ktorá dosahuje tvrdosť až 61 HRC. Sú to tradičné japonské nože s obojstranným výbrusom čepele, na ktorý sme v Európe zvyknutí. Nože Tojiro Hammered dostali svoje meno podľa preliačin na čepeli, ktoré pripomínajú údery od kováčskeho kladiva. Tieto preliačiny zároveň zabraňujú lepeniu krájaných potravín na čepeľ. 

Čepeľ je vyrobená z viacerých vrstiev ocele. Takáto vrstvená konštrukcia čepele je typická pre tradičné japonské nože. Stredná vrstva (jadro) z nerezovej ocele VG-10 je z bokov chránená mäkšou nerezovou oceľou. Oceľ VG10 je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Keďže sa jedná o nerezovú oceľ, čepeľ nevyžaduje tak precíznu starostlivosť ako nože z uhlíkovej ocele. Zároveň na kurouchi (čierna časť čepele ktorá je náchylná k oxidácií) výrobca aplikoval neviditeľnú anorganickú povrchovú vrstvu, ktorá zvyšuje odolnosť voči korózií.

Nôž Tojiro Hammered prináša kombináciu prvotriednych japonských materiálov, neopozeraný originálny vzhľad a vynikajúce rezné vlastnosti.