Nože Kiritsuke
Japonské nože Kiritsuke sa vyznačujú viacúčelovou tradičnou japonskou čepeľou a zvyknú sa používať na krájanie rýb alebo zeleniny. Kiritsuke dokážete používať na vykonávanie niektorých úloh, na ktoré sa zvyčajne používa Yanagiba alebo Usuba. V podstate ide o kombináciu dvoch nožov, ktoré boli vyvinuté na veľmi odlišné úkony. Čepeľ japonského noža typu Kiritsuke by mala byť podľa mnohých špecifík ešte rovnejšia ako Yanagiba a o niečo dlhšia ako Usuba. V mnohých reštauráciách v Japonsku má právo používať tento typ noža iba hlavný šéfkuchár, pretože Kiritsuke sa oddávna považuje za symbol vysokého postavenia. Dĺžka čepele týchto nožov sa zvykne pohybovať medzi 200 – 330 mm.
![Dellinger Volcano Kiritsuke XZ B38 CS 1](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kniland.sk/user/shop/detail/21474_dellinger-volcano-kiritsuke-xz-b38-cs-1.jpg?6558ded9
)
Kuchynský nôž Dellinger Volcano Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 21 cm.