Nože na chlieb
Nože na chlieb disponujú dlhšou zúbkovanou čepeľou, ktorá zvládne nakrájať chlieb s tvrdšou kôrkou, bagety, ale aj buchty a rôzne koláče. Zúbkovaná čepeľ vám navyše nedeformuje tvar pečiva, čo zlepšuje výsledný dojem na tanieri. Nôž na chlieb si väčšinou poradí aj s tvrdšou zeleninou a ovocím ako sú melóny, tekvice alebo zeler. Väčšina nožov na chlieb má čepeľ dlhú približne okolo 200 – 300 mm. Čím je čepeľ dlhšia, tým menej ňou musíte pri rezaní pohybovať. Dlhšie čepele sú taktiež vhodné na krájanie väčších chlebov a bagiet.
Švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z TPE (termoplastický elastomér) a čepeľou dlhou 21 cm z kvalitnej nerezovej ocele. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva.
VX5.2533.21
Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 23 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž je...
SD-0055
Kuchynský nôž s rukoväťou z G10 a čepeľou dlhou 18,5 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva.
SM-0055
Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva. Má integrálnu konštrukciu, vyrobený z...
03BO503
Kuchynský nôž na chlieb je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej nemeckej ocele, ktorá sa vďaka svojim...
8261918
Nôž na krájanie chleba a pečiva. Čepeľ dĺžky 21,4 cm, tvarom prispôsobená na rýchle a precízne krájanie pekárenských výrobkov. Čepeľ je vyrobená zo švédskej nerezovej ocele...
129-40960
Nôž na chlieb francúzskej značky Opinel zo série Intempora. Čepeľ dlžky 21 cm z nerezovej ocele Sandvik 12C27 má ostré zuby, ktoré vyrazne uľahčujú krájanie chleba a...
002216
Špeciálny obojstranný kuchynský nôž s rukoväťou z ABS plastu a čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Jedna strana čepele je určená na krájanie chleba...
SHR-0057B
Nôž na chlieb francúzskej značky Opinel. Čepeľ z nerezovej ocele X50CrMoV15, má dlžku 21 cm a ostré zuby, ktoré vyrazne uľahčujú krájanie chleba a pečiva. Rukoväť z...
001816
Kvalitný kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood Bread na chlieb a pečivo je vyrobený z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 20,1 cm. Dostatočne dlhá a silná čepeľ je ideálna na krájanie...
XZ-B2S8-B
Extrémne ostrý nôž Dellinger Sandal Wood Bread Classic na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 20,8 cm a kvalitnou nerezovou oceľou. Čepeľ s nadpriemernou dĺžkou a silou je ideálna...
XZ-B9S8B
Kuchynský nôž Dick 1905 na chlieb je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 32 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Je to základný typ noža ktorý by nemal chýbať vo výbave žiadneho kuchára....
8193932
Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge Wood. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva. Konštrukciou je to nôž typu full-tang (z jedného kusu ocele), vyrobený z...
03BO513
Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 21 cm a najkvalitnejšou damaškovou oceľou. Nadpriemerne dlhá a silná čepeľ je ideálna na...
XZ-B27RW8B
Kuchynský nôž Dick 1905 na chlieb je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 21 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Je to základný typ noža ktorý by nemal chýbať vo výbave žiadneho...
8193921
Kuchynský nôž Dick Red Spirit na chlieb je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 26 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...
8173926
12310
Prečo si vybrať práve nôž na chlieb?
Čisté rezy: nože na chlieb sú vybavené dlhými zúbkovanými čepeľami, ktoré dokážu ľahko prekrojiť aj chrumkavý chlieb bez zdeformovania mäkkého vnútrajšku. Výsledkom sú čisté a rovnomerné plátky pečiva. S poriadnym zúbkovaným nožom minimalizujete počet zdeformovaných alebo roztrhaných kúskov a vyťažíte z každého bochníka chleba maximum.
Všestrannosť: už dávno neplatí, že nože na chlieb viete využiť iba na krájanie chleba. Zúbkované ostrie je dostatočne univerzálne na to, aby zvládlo aj krájanie koláčov, rôznych pekárenských výrobkov a objemnejšieho ovocia.
Redukcia omrviniek: úlohou zúbkovaného ostria je minimalizovať tvrdé dopady na kôrku pečiva, čo napomáha redukcii omrviniek počas krájania a čistejšiemu priestoru okolo vás.
Presnosť: dĺžka čepele umožňuje presnú kontrolu nad krájaním, vďaka čomu viete veľmi ľahko dosiahnuť požadovanú hrúbku plátkov bez väčšej námahy.
Estetická funkcia: plátky chleba alebo pečiva nakrájané zúbkovaným nožom vyzerajú na tanieri omnoho vábivejšie ako pri krájaní klasickými nožmi s hladkým ostrím.
Jednoduchá údržba: tieto nože sa relatívne ťažšie otupia, vďaka čomu si nevyžadujú príliš časté brúsenie. Na udržanie ostrosti zvážte používanie diamantovej ocieľky a občasné brúsenie.
Efektivita: v porovnaní s klasickými nožmi si značne urýchlite krájanie všetkých druhov pečiva. Zúbkované nože sú cenným nástrojom každej kuchyne a určite by nemali chýbať ani v tej vašej.