Nože Deba
Japonské nože Deba predstavujú tradičné japonské nože, ktoré sa bežne používajú na filetovanie rýb. V porovnaní s inými japonskými nožmi je čepeľ oveľa hrubšia a ťažšia. Primárnou úlohou noža je prerezanie ryby a mäkšieho mäsa ostrým hrotom noža. Ostrým hrotom noža dokážete prerezať nielen ryby, ale aj drobné rybacie kosti či menšie morské plody. Svojou ťažšou konštrukciou sa skvele hodia na klasické, ale aj ťažšie úlohy. Ich dĺžka čepele sa zvyčajne pohybuje okolo 150 – 330 mm.
Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 15 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...
Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 16,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...
Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...