Nože Yanagiba
Japonské nože Yanagiba využijete primárne na krájanie vykostených rýb, na prípravu sushi alebo filetovanie menších až stredne veľkých rýb. Dlhá úzka čepeľ s ostrým špicom podporuje jednoduché spracúvanie surovín. Podobne ako u Sujihiki, aj pomocou týchto nožov dokážete prerezať rybu jedným ťahom. Pri tomto type japonských nožov je veľmi dôležitá kombinácia ostrej čepele a techniky rezania – najmä pri jedlách, kedy sa ryby konzumujú surové, pretože pomáha zachovávať pôvodnú chuť mäsa. Výraz „yanagiba“ môžeme najjednoduchšie preložiť ako „vŕbová čepeľ“, keďže dlhá a úzka čepeľ pripomína tvar vŕbového listu. Japonské nože Yanagiba majú najčastejšie dĺžku čepele od 210 – 360 mm.
![DICK REDSPIRIT Yanagiba 8175724](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.kniland.sk/user/shop/detail/16585-1_dick-redspirit-yanagiba-8175724.jpg?62e24cad
)
Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Yanagiba, obdoba Carving, je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 24 cm, vhodný na spracovanie mäsa a prípravu sushi. Vďaka šírke čepele je obratný a...