Nože Yanagiba
Japonské nože Yanagiba využijete primárne na krájanie vykostených rýb, na prípravu sushi alebo filetovanie menších až stredne veľkých rýb. Dlhá úzka čepeľ s ostrým špicom podporuje jednoduché spracúvanie surovín. Podobne ako u Sujihiki, aj pomocou týchto nožov dokážete prerezať rybu jedným ťahom. Pri tomto type japonských nožov je veľmi dôležitá kombinácia ostrej čepele a techniky rezania – najmä pri jedlách, kedy sa ryby konzumujú surové, pretože pomáha zachovávať pôvodnú chuť mäsa. Výraz „yanagiba“ môžeme najjednoduchšie preložiť ako „vŕbová čepeľ“, keďže dlhá a úzka čepeľ pripomína tvar vŕbového listu. Japonské nože Yanagiba majú najčastejšie dĺžku čepele od 210 – 360 mm.
Japonský kuchynský nôž typu Yanagiba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 21 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom....
Japonský kuchynský nôž typu Yanagiba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 24 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom....
Japonský kuchynský nôž typu Yanagiba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 27 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom....