Nože Usuba

Japonské nože Usuba boli navrhnuté špeciálne na krájanie zeleniny. Na prvý pohľad ich dokážete odlíšiť od ostatných typov japonských nožov práve pre ich dlhú rovnú čepeľ, zvyčajne s jednostranným výbrusom. Slovo Usuba sa dá voľne preložiť ako "tenká čepeľ", ktorou sa nôž viditeľne líši od ostatných kuchynských nožov. Pri krájaní drobnejšej zeleniny sa nemusíte obávať deformácie tvarov a popraskania surovín. Nôž ocenia aj skúsenejší kuchári na vytváranie rôznych ozdobných rezov.

Aký je rozdiel medzi japonským typom Usuba a Kamagata-Usuba?
Tradičná Usuba má zvyčajne štvorcový hrot čepele a Kamagata-Usuba okrúhly a špicatý hrot, ktorý umožňuje jemnejšiu prácu a dekoratívne vyrezávanie. Ich zvyčajná dĺžka čepele sa pohybuje okolo 180 – 240 mm.

3 položiek celkom
DICK REDSPIRIT Usuba 8174318
€79

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Usuba je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, určený na spracovanie zeleniny. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej,...

8174318
Tojiro Shirogami Kamagata Usuba F 941 1
€182

Japonský kuchynský nôž typu Usuba s čepeľou dlhou 19,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...

F-941
Tojiro F 919 2
€149

Japonský kuchynský nôž typu Usuba s čepeľou dlhou 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...

F-919