Japonské nože
Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od bežných európskych typov nožov tvarom ale aj konštrukciou. Najbežnejším typom japonského kuchynského noža je santoku, ktorý je obdobou európskych kuchárskych nožov. Okrem santoku sa však u nás už začínajú používať aj iné typy, ako napríklad nakiri, gyuto, deba alebo yanagiba. Japonské nože sa vyznačujú skvelými reznými vlastnosťami, extrémnou ostrosťou a tvrdosťou čepele. Zároveň sú však pomerne krehké a vyžadujú veľmi starostlivé zaobchádzanie.
V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...