Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

258 položiek celkom
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-954
Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 15 cm
€67

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 15 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

SD-0023
Kanetsune Seki KC 951 KC 951 Chef kuchársky
€47

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 18 cm. Celková dĺžka 30,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-951
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-955
Dellinger Carbon Fragment K H139CH 1
€131

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Gyuto s dĺžkou ostria 20 cm zvládne krájanie najrôznejších druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

K-H139CH
Dellinger Ebony Wood XZ B578 1
€43

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Nakiri Cube z nemeckej ocele s dĺžkou ostria 19,9 cm je ideálny na krájanie zeleniny či ovocia. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč...

XZ-B578
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SC8 1
€38

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Gyuto z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 21 cm zvládne krájanie všetkých druhov materiálov vo vašej kuchyni. Používať ho budete môcť...

XZ-B13SC8
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SS7 1
€32

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Santoku Cullens z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 18 cm zvládne prácu so všetkými druhmi materiálov. Bude vašim spoločníkom pri práci...

XZ-B13SS7
Dellinger Pakka Wood XZ B2S7 1
€36

Kvalitný kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood Santoku z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 18 cm zvládne prácu so všetkými druhmi surovín. Bude vašim spoločníkom pri práci s mäsom,...

XZ-B2S7
Dellinger Samurai K HP5 1
€74

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Santoku s dĺžkou ostria 13 cm sa hravo zhostí krájania najrôznejších druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho...

K-HP5
Dellinger Volcano Petty XZ B38 SG 1
Novinka
€79

Kuchynský nôž Dellinger Volcano Petty z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0150C
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
KAI Wasab Black 6723L
€68

Japonský nôž KAI Wasabi Black plátkovací z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

6723L
Kuchynský nôž Samura Damascus na zeleninu
€56

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 8,7 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž...

SD-0010
Kuchynský nôž Samura Damascus Santoku
€141

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž...

SD-0094
Kuchynský nôž Samura Harakiri Santoku čierny
€31

Kuchynský nôž s 17,5cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť čiernej farby z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je ideálny...

SHR-0095B
Kuchynský nôž Samura Okinawa Deba
€72

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym...

SO-0129
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.