Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

156 položiek celkom
Sada Kuchynských Nožov Samura Super 5
€290

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Super 5. Nože Samura Super 5 sú exkluzívne kuchynské nože z japonskej ručne kovanej ocele damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z...

SP5-0220
Sada Kuchynských Nožov Samura Kaiju
€141

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Kaiju. Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu...

SKJ-0220
Sada Kuchynských Nožov Samura Damascus
€282

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Damascus. Kuchynské nože Samura Damascus sú ozajstným klenotom medzi kuchynskými nožmi. Prinášajú kombináciu tenkej a extrémne...

SD-0220
Sada Kuchynských Nožov Samura Blacksmith
€216

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Blacksmith. Nože Samura Blacksmith sú exkluzívne kuchynské nože z ručne kovanej japonskej ocele AUS-8. Sada obsahuje 3 nože -...

SBL-0220
Seki Kantesugu Zuiun S9309 1
Novinka
€44

Drevené puzdro pre kuchynský nôž Zuiun Kiwami Sujihiki s dĺžkou čepele 24 cm.

S9309
Seki Kantesugu Zuiun S9303 1
Novinka
€39

Drevené puzdro pre kuchynský nôž Zuiun Kiwami Santoku s dĺžkou čepele 18 cm.

S9303
Seki Kantesugu Zuiun S9302 1
Novinka
€30

Drevené puzdro pre kuchynský nôž Zuiun Kiwami Petty s dĺžkou čepele 15 cm.

S9302
Seki Kantesugu Zuiun S9305 1
Novinka
€41

Drevené puzdro pre kuchynský nôž Zuiun Kiwami Gyuto s dĺžkou čepele 21 cm.

S9305
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-955
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-954
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€47

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-952
Kanetsune Seki KC 951 KC 951 Chef kuchársky
€47

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 18 cm. Celková dĺžka 30,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-951
Xin Olneya XC129 1
Novinka
€169

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...

XC129
XIN Maple XC128 1
Novinka
€169

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...

XC128
XIN Cutlery XinCare Kiritsuke White Black XC102 1
€79

Kuchynský nôž tvaru Kiritsuke Gyuto. Tento tvar čepele sa vyznačuje objstranným výbrusom a je kombináciou tvarov Nakiri a Sujihiki. Vďaka obojstrannému výbrusu je nôž typu...

XC101
XIN Cutlery XinCare Kiritsuke Red Black XC101 1
€79

Kuchynský nôž tvaru Kiritsuke Gyuto. Tento tvar čepele sa vyznačuje objstranným výbrusom a je kombináciou tvarov Nakiri a Sujihiki. Vďaka obojstrannému výbrusu je nôž typu...

XC102
XIN Cutlery XinCare Chef White Black XC104 1
€75

Všestranný kuchársky nôž, vhodný na prácu so zeleninou, rybami a mäsom. Špecialitou tohto noža je čepeľ dĺžky 19,3 cm z ocele 304Cu, ktorá má antibateriálne vlastnosti, v...

XC103
XIN Cutlery XinCare Chef Red Black XC103 1
€75

Všestranný kuchársky nôž, vhodný na prácu so zeleninou, rybami a mäsom. Špecialitou tohto noža je čepeľ dĺžky 19,3 cm z ocele 304Cu, ktorá má antibateriálne vlastnosti, v...

XC104
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.