Kuchynský nôž Samura Kaiju Yanagiba

Kód: SKJ-0045
€69 €57,50 bez DPH
Momentálne vypredané - objednáme pre Vás
Položka bola vypredaná…

Kuchynský nôž s 24 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu yanagiba je tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Detailné informácie

Podrobný popis

Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc) a čepele z japonskej nerezovej ocele AUS-8. Povrchová úprava čepele hammered steel pôsobí veľmi pútavo a zabezpečuje plynulé krájanie, bez toho aby sa krájané jedlo lepilo na nôž.

Rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc). Tento materiál spája výhody dreva a kompozitu, je odolný voči vlhkosti a "teplý" na dotyk.

Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím je dlhá 24 cm. Povrchová úprava čepele typu hammered steel.

Využitie: tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Yanagiba
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukoväte: Drevo
Dĺžka čepele: 24 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
T Avatar autora | 21.1.2020
Nôž vrelo odporúčam. VLastním ho dlhý čas. Treba ale spozornieť pri pár veciach hned od zaciatku. Je to špeciálny materiál AUS 8. Nož hned pri rozbalení treba poutierať, na koľko čpel obsahuje vyssi obsah uhlika je potreba po rozbalení noz utriet. Nasledne jemne umyt pod letnou vodou a naniest malu vrstvu specialneho olejceka, aby nezvniko nejaky problem. Je to specialny druh ocele, takze pri tychto typoch je to bezna vec a starostlivost. Noz hodnotim aj po case velmi skvele. Dokonale vyvazeny, Rucka spevnena troma nitmi, drevo pakawood. Pri tomto type rucky je garancia kvality sama o sebe. Cepel ako som spominal je vyrobena z AUS8, s modenych opracovanim cepele, co vytvara skutovy 1000% efekt :). Nad mieru spokojnost a ocakvania. Noz stale reze ako novy. Vyslovene odporucam noz pouzivat, naco je predurceny, Takze paltkovanie masa, alebo sushi. Urcite neodporucam pouzivat ako vykostovaci noz a pracu s podobnym typom surovin. Vrelo odporucam ako pre bezneho pouzivatela tak aj pre Kucharov. Noz je elegantny, urcite budete s nim spokojny. Vec ktoru hodnotim ako 10000000% pre predajcu je to, ze pridavaju stitok na zadnej strane krabici v ktorom je uvedena spravna udrzba a straostlivost o noz. Je tam spomenute na ako stupni uhla bol noz bruseny, a zbezny navod ako noz spravne brusit. Celkovo honotenie - Vyborny a vrelo odporucam :)

Samura je moderný výrobca japonských kuchynských nožov, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.