Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

62 položiek celkom
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-955
Dellinger Ebony Wood XZ B58 1
€43

Extrémne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Kiritsuke z nemeckej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20,5 cm si vďaka širokému využitiu určite obľúbite. Čepeľ je zúžená do špičky ako u...

XZ-B58
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SC8 1
€38

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Gyuto z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 21 cm zvládne krájanie všetkých druhov materiálov vo vašej kuchyni. Používať ho budete môcť...

XZ-B13SC8
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

K-H165
Tojiro FD 1599 1
€190

Tojiro Shippu Black FD-1599 je japonský kuchynský nôž typu sujihiki s čepeľou dlhou 21 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva gaštanu v tvare D...

FD-1599
XIN Maple XC128 1
Novinka
€203

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...

XC128
Dellinger Sandal Wood Gyuto XZ B9S8 1
€34

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Sandal Wood Gyuto Classic z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20 cm vhodný na krájanie všetkých druhov materiálov. Nájde si...

XZ-B9S8
DICK REDSPIRIT Yanagiba 8175724
€82

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Yanagiba, obdoba Carving, je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 24 cm, vhodný na spracovanie mäsa a prípravu sushi. Vďaka šírke čepele je obratný a...

8175724
KAI Seki Magoroku Composite MGC 0406
€265

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Composite kuchársky z nehrdzavejúcej ocele VG 10 s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGC-0406
KAI Seki Magoroku Hekiju AK 5077
€50

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

AK-5077
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1105
€78

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

AK-1105
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1106
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

AK-1106
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0225B
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0210Y
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

MGR-0210Y
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0240Y
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

MGR-0240Y
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5159
€80

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso kuchársky z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 21 cm.

AB-5159
AB 5164
€75

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso na chlieb z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 24 cm.

AB-5164
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.