Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

161 položiek celkom
Dellinger Ebony Wood XZ B58 1
€43

Extrémne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Kiritsuke z nemeckej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20,5 cm si vďaka širokému využitiu určite obľúbite. Čepeľ je zúžená do špičky ako u...

XZ-B58
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-077 na zeleninu a ovocie
€19

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC077 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 10,5 cm z...

KC-077
8533 3 kuchynsky nuz samura mo v sekacek
€54

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na sekanie...

SM-0040
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-955
Sada Kuchynských Nožov Samura Kaiju
€141

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Kaiju. Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu...

SKJ-0220
Böker Core Professional Santoku 130835 1
€82

Kuchynský nôž Böker Core Professional Santoku z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

130835
kuchynsky noz boker forge santoku 03BO502 1 min
€63

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Čepeľ tvaru santoku dlhá 16 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Má integrálnu...

03BO502
Dellinger Ebony Wood XZ B578 1
€43

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Ebony Wood Nakiri Cube z nemeckej ocele s dĺžkou ostria 19,9 cm je ideálny na krájanie zeleniny či ovocia. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč...

XZ-B578
Dellinger Okami K HAUS8K 1
€96

Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 19,5 cm sa môže pochváliť svojim všestranným využitím. Čepeľ je zúžená do špičky...

K-HAUS8K
Dellinger Okami K HAUS7 1
€87

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Santoku z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s...

K-HAUS7
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovocie
€16

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 9,8 cm z...

KC-075
9630 2 kuchynsky nuz samura blacksmith univerzalni
€84

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Univerzálny nôž...

SBL-0023
Kuchynský nôž Samura Harakiri Santoku čierny
€31

Kuchynský nôž s 17,5cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť čiernej farby z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je ideálny...

SHR-0095B
SHR 0040B 1
€34

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na...

SHR-0040B
9435 4 kuchynsky nuz samura kaiju na zeleninu
€37

Kuchynský nôž s čepeľou dlhou 7,8 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž využijete predovšetkým pri práci...

SKJ-0011
8557 6 kuchynsky nuz samura mo v santoku
€52

Kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle a...

SM-0094
Kuchynský nôž Samura MO-V Stonewash Sekáč
€74

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s povrchovou úpravou stonewash. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je...

SM-0040B
Kuchynský nôž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
€72

Kuchynský nôž s 27 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu yanagiba...

SO-0111
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.