Kuchynský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 12 cm

Kód: AE-5500
€219 €182,50 bez DPH
Dočasne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémne tvrdej ocele VG Xeos s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 12 cm.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský nôž Kiritsuke KAI Seki Magoroku Kaname AE-5500

Japonský kuchynský nôž KAI typu Kiritsuke s dĺžkou čepele 12 cm z luxusnej série nožov Seki Magoroku Kaname bude skutočnou ozdobou každej kuchyne. Na nože je použitá najnovšia oceľ VG Xeos od japonskej oceliarne Takefu. Medzi jej špeciálne vlastnosti patrí vysoká odolnosť voči korózii, mimoriadne dlhodobé zachovanie ostrosti a extrémne jemná mikroštruktúra pre maximálnu odolnosť. Nože sú určené pre náročných používateľov a profesionálnych kuchárov.

Nôž Kiritsuke je známy svojou špicatou japonskou čepeľou s mierne zakriveným ostrím, čo umožňuje široké spektrum techník rezania. Špicatý hrot dokážete využiť aj na presnejšie a zložité rezy. Kiritsuke kombinuje vlastnosti nožov yanagiba (krájanie mäsa) a usuba (sekanie zeleniny), vďaka čomu je nôž vhodný na rôzne úkony, či už ide o porciovanie mäsa, sekanie rýb alebo krájanie zeleniny.

Prečo si vybrať nôž KAI Seki Magoroku Kaname:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅prémiové rezné jadro VG Xeos,
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.

Extrémne tvrdá oceľ VG Xeos

Čepele nožov zo série Seki Magoroku Kaname sú mierne skosené a vhodné na najrôznejšie techniky rezania. Jadro čepele je vyrobené z extrémne tvrdej ocele VG Xeos (60 – 62 HRC). Čepeľ takejto mimoriadnej tvrdosti je však pomerne krehká a náchylná na vylomenie, práve preto je jadro chránené z každej strany plátom nehrdzavejúcej ocele. Táto špeciálna výrobná metóda vytvára tenkú reznú hranu s dlhotrvajúcou ostrosťou a zaisťuje maximálne hladké a presné rezy.

Oceľ VG Xeos je najnovším produktom vývoja špeciálnych nožiarskych ocelí od japonskej oceliarne Takefu. Spája v sebe vysokú odolnosť voči korózií s vysokou tvrdosťou, vďaka čomu vydrží byť extrémne dlho ostrá. Inovatívna metóda tavenia dáva tejto oceli veľmi jemnú mikroštruktúru čo ešte viac zvyšuje jej odolnosť voči opotrebeniu. Čepeľ disponuje obojstranným výbrusom.

Rukoväť z odolného dreva pakka

Rukoväť vyrobená z čierneho dreva pakka pôsobí veľmi elegantne a skvele zapadne do každej kuchyne. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.

Ergonomický tvar ponúka dobrú kontrolu pri rezaní, pričom padne veľmi pohodlne do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Kiritsuke
Kategória dĺžky čepele: 12,00 - 14,99 cm
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: VG Xeos
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 25 cm
Dĺžka čepele: 12,0 cm
Dĺžka rukoväte: 13 cm
Hmotnosť: 78 g
Tvrdosť čepele: 60 - 62 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: