Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

18 položiek celkom

Výpis produktov

Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-954
Samura Damascus Univerzálny kuchynský nôž 12 cm
€62

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 12 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

Kód: SD-0021
Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto XZ PM80 XWD CF 01
Novinka
€120

Kuchynský nôž typu Sakimaru Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Utility XZ PM80 WY CF 01
Novinka
€81

Malý univerzálny kuchynský nôž z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-WY-CF
Wusthof Classic Utility 1040136812 1
Novinka
€55

Kuchynský nôž univerzálny Wüsthof Classic Asian Utility z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: 1040136812
KAI Seki Magoroku Kaname AE 5500
€219

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémne tvrdej ocele VG Xeos s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: AE-5500
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5163
€53

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: AB-5163
KAI DM 0727
€189

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 14 cm.

Kód: DM-0727
Samura Damascus Santoku menší kuchynský nôž
€109

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 14,5 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž...

Kód: SD-0092
satake yoshimitsu deba 804 066 1
€37,20

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkovej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: 804-066
Tojiro F 1111 1
€81

Tojiro Hammered Petty F-1111 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

Kód: F-1111
Tojiro FD 592 1
€120

Tojiro Shippu FD-592 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť...

Kód: FD-592
Tojiro Zen Black FD 1562 2
€90

Tojiro Zen Black FD-1562 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z nerezovej ocele...

Kód: FD-1562
Dellinger Carbon Fiber Octagon ko Santoku XZ PM80 5.5RS CF 01
Novinka
€82

Malý kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-5.5RS-CF
Dellinger Longevity Damascus Edition Petty XZ B27RW5 FS 1
Novinka
€49

Univerzálny kuchynský nôž typu Petty z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 13 cm, celková dĺžka 23 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW5-FS
Dellinger XZ X01 WY RW Rosewood Petty Damascus univerzálny 13,5 cm 1
Novinka
€72

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Petty Damascus je perfektný pomocník pri krájaní, rezaní a čistení surovín. Pevná čepeľ s dĺžkou 13,5 cm je dostatočne silná aj na...

Kód: XZ-X01-WY-RW
Dellinger Samurai K HP5 1
€53

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Santoku s dĺžkou ostria 13 cm sa hravo zhostí krájania najrôznejších druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho...

Kód: K-HP5
Tojiro FD 1592 1
€117

Tojiro Shippu Black FD-1592 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10....

Kód: FD-1592

Ovládacie prvky výpisu

18 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.