Nakúpte nad 120 € a dostanete darček, vreckovú LED baterku Walther NL20r v hodnote 12 €.

Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

159 položiek celkom
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovocie
€16
Skladom

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 9,8 cm z...

Kód: KC-075
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200C
€93
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200C
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€47
Skladom

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-952
Kai Shun Classic DM 0771
€259
Skladom

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: DM-0771
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-077 na zeleninu a ovocie
€19
Skladom

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC077 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 10,5 cm z...

Kód: KC-077
9441 4 kuchynsky nuz samura kaiju yanagiba
€62
Skladom

Kuchynský nôž s 24 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu yanagiba je tradičný japonský...

Kód: SKJ-0045
Kuchynský nôž Samura Okinawa Nakiri
€72
Skladom

Kuchynský nôž s 17,2 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu nakiri je...

Kód: SO-0174
Kuchynský nôž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
€72
Skladom

Kuchynský nôž s 27 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu yanagiba...

Kód: SO-0111
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1103
€98
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: AK-1103
KAI Seki Magoroku KK KK 0030
€169
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 30 cm.

Kód: KK-0030
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0170S
€83
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

Kód: MGR-0170S
KAI DM 0728
€229
Skladom

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Nakiri z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: DM-0728
KAI DM 0717RD 1
Novinka
€279
Skladom

Limitovaná edícia 3000 ks celosvetovo. Široké santoku s čepeľou z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-Max. Rukoväť z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele 19 cm.

Kód: DM-0717RD
KAI DM 0718
€225
Skladom

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Santoku s dutým výbrusom. Nôž je vyrobený z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: DM-0718
Kuchynský nôž Samura Okinawa Deba
€72
Skladom

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym...

Kód: SO-0129
Tojiro F 1115 1
€142
Skladom

Tojiro Hammered F-1114 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...

Kód: F-1114
Tojiro F 1113 1
€144
Skladom

Tojiro Hammered F-1113 je japonský kuchynský nôž typu nakiri, s čepeľou dlhou 16,5 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na...

Kód: F-1113
Tojiro FD 1593 1
€225
Skladom

Tojiro Shippu Black FD-1593 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

Kód: FD-1593
Tojiro FD 1597 1
€215
Skladom

Tojiro Shippu Black FD-1597 je japonský kuchynský nôž typu santoku s čepeľou dlhou 13 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva gaštanu v tvare D...

Kód: FD-1597
Tojiro Zen Black FD 1563 1
€142
Skladom

Tojiro Zen Black FD-1563 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť...

Kód: FD-1563
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53
Skladom

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-955
Böker Damascus Olive Santoku 130437DAM 1
€220
Skladom

Kuchynský nôž Böker Damascus Olive Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z olivového dreva. Dĺžka čepele je 17,2 cm.

Kód: 130437DAM
Böker Meisterklinge Damascus Santoku 130952DAM 1
€150
Skladom

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dubového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 130952DAM
Dellinger Manmosu Professional SXLK H109 1
€159
Skladom

Všestranný nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm môžete použiť na krájanie všetkých druhov surovín. Bude vašim spoločníkom...

Kód: SXLK-H109
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.