Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

164 položiek celkom

Výpis produktov

Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-954
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€58

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-952
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0170S
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

Kód: MGR-0170S
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200C
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200C
KAI DM 0718
€225

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Santoku s dutým výbrusom. Nôž je vyrobený z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: DM-0718
Samura Kaiju Bolster sada kuchynských nožov SKJ 0220B
Novinka
€130

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Kaiju Bolster. Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného...

Kód: SKJ-0220B
Satake magoroku deba 806 138 1
€30,50

Japonský nôž Satake Magoroku Saku Deba z nehrdzavejúcej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

Kód: 806-138
Tojiro FD 593 1
€199 –5 %
€189

Tojiro Shippu FD-593 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v...

Kód: FD-593
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0100P
€63

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 10 cm.

Kód: MGR-0100P
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200L
Kai Shun Classic DM 0772
€139

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 9 cm.

Kód: DM-0772
KAI DM 0728
€229

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Nakiri z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: DM-0728
KAI DM 0702
€215

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: DM-0702
KAI Shun Premier Tim Mälzer Tanto TDM 1785 1
Novinka
€299

Limitovaná edícia japonského noža s unikátnym číslom. Čepeľ tvaru tanto z damaškovej ocele dĺžky 25,5 cm. Rukoväť z tmavohnedého dreva pakka.

Kód: TDM-1785
Kanetsune Seki KC 956 1
€36

Japonský nôž Ko-Deba z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 10,5 cm. Celková dĺžka 21,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-956
kuchynsky noz opinel n 119 1 min
€32,20

Kuchynský nôž francúzskej značky Opinel. Čepeľ tvaru santoku dlhá 17 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Čepeľ je vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele X50CrMoV15, rukoväť...

Kód: 001819
Samura Kaiju Bolster Nakiri SKJ 0074B 1
Novinka
€65

Kuchynský nôž so 16,7 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu nakiri je tradičný japonský tvar...

Kód: SKJ-0074B
Samura Kaiju Bolster Tanto Slicer SKJ 0046BT 1
Novinka
€66

Kuchynský nôž s 23 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Model Tanto Slicer sa vďaka dlhej...

Kód: SKJ-0046BT
9441 4 kuchynsky nuz samura kaiju yanagiba
€54

Kuchynský nôž s 24 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu yanagiba je tradičný japonský...

Kód: SKJ-0045
Satake yoshimitsu deba 804 028
€46

Japonský nôž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkovej ocele s jednostranným výbrusom a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15,5 cm.

Kód: 804-028
satake yoshimitsu set HG8404W 1
€229

Sada japonských nožov z uhlíkovej ocele SK5 tvrdosti až 62 HRC. Obsahuje 6 nožov zo série Satake Yoshimitsu. Rukoväte z dreva magnólie.

Kód: HG8404W
satake yoshimitsu usuba 804 035 1
€41,80

Japonský nôž usuba. Čepeľ z uhlíkovej ocele SK5 s jednostranným výbrusom. Dĺžka čepele je 16 cm. Rukoväť z dreva magnólie.

Kód: 804-035
Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 kuchynský nôž 18 cm
€327

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9303
Tojiro Basic VG10 gyuto 20 cm kuchársky F 317
Novinka
€88

Kuchynský nôž typu gyuto z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Dĺžka čepele 20 cm, celková dĺžka 32 cm. Rukoväť z dreva pakkawood.

Kód: F-317

Ovládacie prvky výpisu

164 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.