VG-10

Špičková nerezová oceľ od japonských výrobcov Hitachi a Takefu. Vďaka svojim vlastnostiam je používaná na kvalitných ázijských kuchynských nožoch a na zatváracích nožoch. Je to nerezová oceľ s vysokým obsahom uhlíku. Vďaka tomu je odolná voči korózií, dosahuje veľmi vysokú ostrosť a pomerne jednoducho sa brúsi. Typicky dosahuje tvrdosť 60-61 HRC. Je mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote. 

Kuchynské nože z VG10 sú zvyčajne vyrobené z laminovanej ocele. Oceľ VG-10 tvorí tvrdé jadro, ktoré je vložené medzi dva pláty mäkkej nerezovej ocele. Týmto postupom vzniká trojvrstvová oceľ. Často sa používa aj kombinácia jadra z ocele VG 10 a bočných plátov z damaškovej ocele. Takto vznikajú napríklad obľúbené 67 vrstvové damaškové nože. 67 vrstiev vzniká ako kombinácia dvoch plátov z 33 vrstvového damašku a jadra z VG-10.

Nože z ocele VG-10 nájdete tu.

Kuchynské nože z ocele VG-10 nájdete tu.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie