Kuchynský nôž Tojiro Shirogami Deba F-903 18 cm

Kód: F-903
€145 €120,83 bez DPH
Skladom (1 ks)
Môžeme doručiť do:
3.4.2024
Možnosti doručenia

Tradičný japonský kuchynský nôž typu Deba s masívnou čepeľou dlhou 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z umelej živice. Nôž typu deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonské kuchynské nože Tojiro zo série Shirogami sú vyrobené z veľmi tvrdej tradičnej japonskej uhlíkovej ocele Shirogami, známej aj ako White paper steel, ktorá dosahuje tvrdosť až 61 HRC. Sú to tradičné japonské nože s jednostranným výbrusom čepele. Tieto nože sú určené pre pravákov. Nože Tojiro Shirogami ponúkajú kombináciu prvotriednych japonských materiálov, elegantný vzhľad a vynikajúce rezné vlastnosti.

Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z umelej živice.

Čepeľ dĺžky 18 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s jednostranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z uhlíkovej ocele Shirogami je z bokov chránená mäkšou oceľou. Oceľ Shirogami je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ vysokej tvrdosti, čepeľ vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií.

Využitie: Deba je tradičný japonský tvar noža. Je určený predovšekým na spracovanie rýb (aj filetovanie) a hydiny.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť, utrieť do sucha a čepeľ ošetriť olejom aby sa zabránilo korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože, Kuchynské nože z uhlíkovej ocele
Druh kuchynského noža: Deba
Kategória dĺžky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh ocele: Uhlíková oceľ
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 33,5 cm
Dĺžka čepele: 18 cm
Hrúbka čepele: 8 mm
Hmotnosť: 290 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku. 

Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.