Kuchynský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Chef‘s 21 cm
Kód: AB-5159Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský nôž kuchársky KAI Seki Magoroku Shoso AB-5159
Japonský kuchynský nôž KAI pre šéfkuchára s dĺžkou čepele 21 cm zo série nožov Seki Magoroku Shoso je skutočným klenotom každej kuchyne. Čepele z tejto série sú kované z nehrdzavejúcej ocele a brúsené s maximálnou technickou zručnosťou. Výsledkom sú čepele zaisťujúce príjemnú, jednoduchú a bezpečnú manipuláciu. Nože sú ideálne na každodenné použitie v kuchyni a veľmi jednoducho z nich odstránite všetky nečistoty.
Kuchársky nôž je jedným z najdôležitejších nožov v kuchyni a patrí k základnej výbave každého kuchára. Od univerzálnych nožov sa líši práve širšou, dlhšou čepeľou a tenkým hrotom, vďaka čomu je pomerne ľahké krájanie aj menej poddajných surovín ako sú orechy či bylinky. Kuchársky nôž so všestranným tvarom využijete na krájanie všetkých surovín či už pôjde o čistenie mäsa alebo krájanie zeleniny.
Prečo si vybrať nôž KAI Seki Magoroku Shoso:
✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ použitá na rukoväť a čepeľ,
✅pravý japonský nôž.
Nehrdzavejúca oceľ 5CR15MoV
Čepeľ noža je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 5CR15MoV s tvrdosťou 56 HRC, čo zaručuje dlhodobú ostrosť a menšie opotrebovanie materiálov. Konvexný výbrus dodáva nožu potrebnú stabilitu, ideálnu na čisté a presné rezy. Nože s týmto výbrusom sú v kombinácii s tenkou čepeľou vhodné aj pre kuchárov, ktorí ešte s japonskými nožmi nepracovali. Ostrie sa nezvykne vylamovať a predstavujú zlatý stred medzi dlhotrvajúcou ostrosťou a jednoduchou manipuláciou. Matný saténový povrch čepele zvýrazňuje eleganciu noža.
Rukoväť z nehrdzavejúcej ocele
Ergonomická rukoväť s výrazným diamantovým vzorom je kompletne vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Symetrický tvar zabezpečuje príjemnú manipuláciu a integrovaný diamantový vzor poskytuje bezpečný a pohodlný úchop pri každom rezaní.
Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.
Starostlivosť o nože
Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.
Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.
Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.
Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.
Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.
Japonské nože KAI
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Kuchársky nôž (Chef) |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | 5Cr15MoV |
Materiál rukoväte: | Kov |
Celková dĺžka: | 34 cm |
Dĺžka čepele: | 21 cm |
Dĺžka rukoväte: | 13 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnosť: | 149 g |
Tvrdosť čepele: | 56 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.