Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm
Kód: 9302Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Japonský damaškový nôž Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2
Tento nôž vás očarí svojím pôsobivým dizajnom a najvyššou možnou kvalitou spracovania a použitých materiálov. Séria Zuiun je "vlajkovou loďou" výrobcu, táto špeciálna edícia bola vyrobená na počesť stého výročia spoločnosti Kanetsugu. Extrémne ostrý nôž z damaškovej ocele Seki Kanetsugu Zuiun Petty s dĺžkou ostria 15 cm s rezným jadrom z excelentnej práškovej ocele SPG2. Nôž typu Petty je vhodný na krájanie, čistenie, šúpanie zeleniny aj ovocia. Ostrú špičku noža môžete použiť aj pri dekoratívnom vyrezávaní.
Čepeľ má konštrukciu typu San Mai - rezné jadro z ocele SPG2 je obklopené bokmi z damaškovej ocele so 62 vrstvami. Prášková oceľ SPG2 je absolútnym vrcholom kvality medzi japonskými oceľami a na tomto noži dosahuje extrémnu tvrdosť 63 HRC, čo zaisťuje dlhotrvajúcu ostrosť noža. Tepelné spracovanie metódou Sub-Zero predstavuje špeciálny typ chladenia ostria na teplotu -70 °C, vďaka čomu je zaručená vysoká tvrdosť a pevnosť noža. Čepeľ je rovnako ako japonské meče brúsená do tvaru „hamaguriha“, čo je mierne konvexný výbrus. Tento typ výbrusu dodáva čepeli stabilitu, odolnosť a mimoriadne príjemné vlastnosti pri rezaní.
Sedemhranná rukoväť vám poskytne tu najlepšiu oporu pri akomkoľvek type krájania. Ebenové drevo pakka je vďaka použitiu viacerých vrstiev prirodzene odolné. Časť rukoväte je decentne zdobená ázijskou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša dostatočný komfort a nemusíte sa obávať únavy ruky.
Japonský nôž typu Petty je pre vás jasnou voľbou, ak túžite po presných rezoch a rýchlom krájaní nepoddajnej zeleniny na menšie kúsky. Použitím damaškovej ocele sa z každého noža stáva osobitný a nenapodobiteľný kúsok.
Rozmery: celková dĺžka 27,5 cm a váha 81 g.
Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria. Nože ukladajte na bezpečné miesto, mimo dosah detí (ideálne na magnetický stojan).
Ostrenie noža: pre ostrenie noža z damaškovej ocele odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné. Na občasné dobrusovanie ostria používajte ocieľku.
Kuchynské nože Seki Kanetsugu
Japonský výrobca Seki Kanetsugu sa v súčasnosti zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov nielen v Japonsku, ale po celom svete. Najväčší dôraz kladú na vysokú kvalitu a použitie tých najmodernejších materiálov s pôsobivým prevedením. V minulosti tvorila najpodstatnejšiu časť produkcie výroba tradičných samurajských mečov.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Petty |
Druh ocele: | Damašková oceľ |
Materiál čepele: | SPG2 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 27,5 cm |
Dĺžka čepele: | 15 cm |
Dĺžka rukoväte: | 12 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hmotnosť: | 81 g |
Tvrdosť čepele: | 63 HRC |
Výbrus: | Konvexný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Japonský výrobca Seki Kanetsugu sa zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov tej najvyššej kvality. Seki Kanetsugu je typickým príkladom japonského výrobcu nožov, ktorý si zachováva tradície a zároveň sa prispôsobuje moderným potrebám zákazníkov po celom svete. V minulosti sa výrobca Seki Kanetsugu zaoberala výrobou tradičných samurajských mečov a práve toto remeslo sa stalo dôležitou súčasťou histórie značky.