Kuchynský nôž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 18 cm

Kód: 9303
€324 €270 bez DPH
Skladom (>2 ks)
Môžeme doručiť do:
6.5.2024
Možnosti doručenia

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský damaškový nôž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2

Tento nôž vás očarí svojím pôsobivým dizajnom a najvyššou možnou kvalitou spracovania a použitých materiálov. Séria Zuiun je "vlajkovou loďou" výrobcu, táto špeciálna edícia bola vyrobená na počesť stého výročia spoločnosti Kanetsugu. Extrémne ostrý nôž z damaškovej ocele Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 s dĺžkou ostria 18 cm z excelentnej práškovej ocele SPG2. Nôž typu Santoku predstavuje vysoko všestranný nôž na akékoľvek použitie vo vašej kuchyni. Ideálny spoločník na krájanie mäsa, rýb, zeleniny aj ovocia. Čepeľ noža je obvykle kratšia ako u klasických kuchárskych nožov. Vyššie skosenie ostria zabraňuje treniu, vďaka čomu je krájanie ešte presnejšie. Špička čepele je modelovaná podľa tvaru japonského meča, takže ju môžete využiť aj na dekoratívne vyrezávanie a prípravu špeciálnych pokrmov.

Čepeľ má konštrukciu typu San Mai - rezné jadro z ocele SPG2 je obklopené bokmi z damaškovej ocele so 62 vrstvami. Prášková oceľ SPG2 je absolútnym vrcholom kvality medzi japonskými oceľami a na tomto noži dosahuje extrémnu tvrdosť 63 HRC, čo zaisťuje dlhotrvajúcu ostrosť noža. Tepelné spracovanie metódou Sub-Zero predstavuje špeciálny typ chladenia ostria na teplotu -70 °C, vďaka čomu je zaručená vysoká tvrdosť a pevnosť noža. Čepeľ je rovnako ako japonské meče brúsená do tvaru „hamaguriha“, čo je mierne konvexný výbrus. Tento typ výbrusu dodáva čepeli stabilitu, odolnosť a mimoriadne príjemné vlastnosti pri rezaní.

Dlhá čepeľ a 7-hranná rukoväť vám poskytne tu najlepšiu oporu pri akomkoľvek type krájania. Ebenové drevo pakka je vďaka použitiu viacerých vrstiev prirodzene odolné. Časť rukoväte je decentne zdobená ázijskou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša dostatočný komfort a nemusíte sa obávať únavy ruky.

Japonský nôž typu Santoku je pre vás jasnou voľbou, ak snívate o pomocníkovi na všestranné využitie. Použitím damaškovej ocele sa z každého noža stáva osobitný a nenapodobiteľný kúsok.

Rozmery: celková dĺžka 33 cm a váha 153 g.

Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria. Nože ukladajte na bezpečné miesto, mimo dosah detí (ideálne na magnetický stojan).

Ostrenie noža: pre ostrenie noža z damaškovej ocele odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné. Na občasné dobrusovanie ostria používajte ocieľku.

Kuchynské nože Seki Kanetsugu

Japonský výrobca Seki Kanetsugu sa v súčasnosti zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov nielen v Japonsku, ale po celom svete. Najväčší dôraz kladú na vysokú kvalitu a použitie tých najmodernejších materiálov s pôsobivým prevedením. V minulosti tvorila najpodstatnejšiu časť produkcie výroba tradičných samurajských mečov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Santoku
Kategória dĺžky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: SPG2
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 33 cm
Dĺžka čepele: 18 cm
Dĺžka rukoväte: 13,5 cm
Hmotnosť: 153 g
Tvrdosť čepele: 63 HRC
Výbrus: Konvexný
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Seki_KanetsuguJaponský výrobca Seki Kanetsugu sa zameriava na výrobu tradičných kuchynských nožov tej najvyššej kvality. Seki Kanetsugu je typickým príkladom japonského výrobcu nožov, ktorý si zachováva tradície a zároveň sa prispôsobuje moderným potrebám zákazníkov po celom svete. V minulosti sa výrobca Seki Kanetsugu zaoberala výrobou tradičných samurajských mečov a práve toto remeslo sa stalo dôležitou súčasťou histórie značky.