Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

13 položiek celkom

Výpis produktov

Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 kuchynský nôž 18 cm
€327

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9303
Tojiro Basic VG10 gyuto 20 cm kuchársky F 317
Novinka
€88

Kuchynský nôž typu gyuto z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Dĺžka čepele 20 cm, celková dĺžka 32 cm. Rukoväť z dreva pakkawood.

Kód: F-317
Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 kuchynský nôž 21 cm
€364

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9305
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9509 1
€388

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Sujihiki s 24 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9509
Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 kuchynský nôž 15 cm
€244

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Petty s 15 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9302
Tojiro sada Tojiro Basic VG10 TBS 200 Santoku 17 cm, Petty 13,5 cm
Novinka
€138

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Sada obsahuje nôž santoku s dĺžkou čepele 17 cm a nôž petty s dĺžkou čepele 13,5 cm.

Kód: TBS-200
Seki Kanetsugu Zuiun Sujihiki SPG2 kuchynský nôž 24 cm
Akcia
€386 –19 %
€309

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Sujihiki s 24 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9309
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9505 1
€364

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9505
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9502 1
€245

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Petty s 15 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9502
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9503 1
€340

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9503
Tojiro Tojiro Basic TBS 300 Santoku 17 cm, Nakiri 16,5 cm, Petty 13,5 cm
Novinka
€216

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Sada obsahuje nôž santoku s dĺžkou čepele 17 cm, nôž nakiri s dĺžkou 16,5 cm a nôž petty s dĺžkou 13,5 cm.

Kód: TBS-300
Tojiro Basic VG10 Nakiri 16,5 cm F 315 1
Novinka
€80

Kuchynský nôž typu nakiri z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Dĺžka čepele 16,5 cm, celková dĺžka 29 cm. Rukoväť z dreva pakkawood.

Kód: F-315
Tojiro sada Tojiro Basic VG10 TBS 210 Gyuto 20 cm, Petty 13,5 cm
Novinka
€148

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele VG-10. Sada obsahuje kuchársky nôž gyuto s dĺžkou čepele 20 cm a nôž petty s dĺžkou čepele 13,5 cm.

Kód: TBS-210

Ovládacie prvky výpisu

13 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.