Kuchársky nôž je najdôležitejším nástrojom v každej kuchyni. Kuchárske nože sú niekedy označované ako nože šefkuchára (chef) – vyznačujú sa dlhým a najmä širokým zahnutým ostrím. Vďaka tomu je práca s týmto typom noža naozaj jednoduchá, je však dôležité, aby bol nôž kvalitný a dobre vyvážený. Kuchárske nože sú určené predovšetkým na rýchle a efektívne krájanie a sekanie zeleniny, byliniek alebo aj mäsa. Dalo by sa povedať, že v rámci prípravy jedného jedla vám postačí jediný nôž na všetky úkony. Kuchársky nôž je jednoznačne najuniverzálnejší a najobľúbenejší typ kuchynského noža. Mnoho expertov sa zhodne na tom, že v každej správnej kuchyni by určite nemal chýbať.
V Knilande nájdete kvalitné kuchárske nože z celého sveta - profi kuchárske nože Böker z nemeckého Solingenu, francúzske kuchárske nože Opinel, jednoduché a vysoko kvalitné švédske kuchárske nože Frosts (Mora), moderné japonské kuchárske nože Samura alebo kuchárske nože Victorinox.
Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20 cm je vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej kuchyni. Ostrie zúžené do tvaru...
Stredne veľký univerzálny nôž do kuchyne typu "chef". Čepeľ dĺžky 17,6 cm, tvarom prispôsobená na rýchle a precízne krájanie. Čepeľ je vyrobená zo švédskej nerezovej ocele...
Tradičný srbský nôž šefkuchára. Perfektný na rezanie, sekanie, krájanie a krájanie na kocky. Nie príliš ťažký, ale výkonný sekáčik s čepeľou ostrou ako žiletkou a konvexným...
Dick 1905 šéfkuchárov kuchynský nôž je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 26 cm, má univerzálne využitie v kuchyni, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z...
Kuchynský nôž typu nôž šefkuchára je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 26 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...
Šéfkuchárov kuchynský nôž je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 21 cm, má univerzálne využitie v kuchyni, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z...
Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 24 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Pevná rukoväť z micarty sa vyznačuje vysokou odolnosťou a na dotyk je veľmi...
Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 20 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....
Kuchynský nôž s 24 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Veľký kuchársky nôž so širokou a zakrivenou...
Kuchynský nôž s 20 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Kuchársky nôž so širokou a zakrivenou čepeľou pre...
Kuchársky nôž Dellinger Okami Big Chef vyrobený z japonskej nerezovej ocele AUS-10 s dĺžkou ostria 19 cm je vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej domácnosti....
Dick 1905 šéfkuchárov kuchynský nôž je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 15 cm, má univerzálne využitie v kuchyni, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je...
Dick 1905 šéfkuchárov kuchynský nôž je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 21 cm, má univerzálne využitie v kuchyni, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je...
Zrejme každý skúsený kuchár vám odporučí kuchársky nôž. Vybrať si však z takého kvanta nožov môže predstavovať pomerne bojovú úlohu. Dĺžka čepele týchto nožov sa zvyčajne pohybuje od 15 cm do 30 cm. Ak sa chcete vydať zlatou strednou cestou a kupujete si prvý kuchársky nôž, určite si vyberte čepeľ s dĺžkou okolo 20 cm.
Prečo si vybrať práve kuchársky nôž?
Kuchársky nôž ponúka širokú škálu benefitov, ktoré využijete pri každodennom varení.
Všestrannosť: kuchárske nože zvládnu širokú škálu úloh od sekania, krájania na kocky až po sekanie a drvenie rôznych ingrediencií, vďaka čomu sú ideálnym nástrojom do každej kuchyne.
Zakrivenie čepele: so širokou čepeľou so špeciálnym zakrivením si zefektívnite pohyby pri krájaní, čo vám umožní ingrediencie hladko sekať, čím sa značne zníži čas prípravy jedál.
Ergonómia: vysokokvalitné kuchárske nože sú navrhnuté s ergonomickými rukoväťami, ktoré poskytujú pohodlné uchopenie a znižujú námahu a únavu pri dlhšom používaní.
Kvalita rezov:dobre nabrúsený kuchársky nôž vám zaručí čisté a rovnomerné rezy, ktoré zlepšia váš celkový dojem z varenia.
Sila:robustná konštrukcia kuchárskych nožov zdolá aj tvrdšie suroviny ako sú malé kosti v hydine alebo rybách.
Dĺžka čepele: dĺžka čepele kuchárskeho noža sa skvele hodí na prácu s malými aj veľkými ingredienciami.
Dlhá životnosť: ak sa o nože správne staráte, môžu vám vydržať mnoho rokov a poskytovať vám rovnako spoľahlivý výkon.
Zážitok z varenia: použitie dobre vyrobeného kuchárskeho noža môže výrazne zlepšiť váš celkový zážitok z varenia. Nielenže vám spríjemnia prácu, ale stanú sa aj ozdobou vašej kuchyne.
Dlhodobá investícia: kvalitné kuchárske nože môžu spočiatku predstavovať istú investíciu, avšak z dlhodobého hľadiska sa ich kúpa určite vyplatí. V konečnom dôsledku vám vedia ušetriť peniaze, pretože tento nôž vám bude spoľahlivo slúžiť celý život a nebudete musieť kupovať viacero menej kvalitných nožov.