Kuchynský nôž Samura Kaiju Nakiri
Kód: SKJ-0074Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc) a čepele z japonskej nerezovej ocele AUS-8. Povrchová úprava čepele hammered steel pôsobí veľmi pútavo a zabezpečuje plynulé krájanie, bez toho aby sa krájané jedlo lepilo na nôž.
Rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc). Tento materiál spája výhody dreva a kompozitu, je odolný voči vlhkosti a "teplý" na dotyk.
Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím je dlhá 16,7 cm.
Využitie: nakiri je tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie.
Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.
Nože Samura
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nakiri |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 30,2 cm |
Dĺžka čepele: | 16,7 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tvrdosť čepele: | 58 HRC |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.