Kuchynský nôž Samura Kaiju Kuchársky

Kód: SKJ-0085
€89 €74,17 bez DPH
Skladom (2 ks)

Kuchynský nôž s 21 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Kuchársky nôž so širokou a zakrivenou čepeľou pre rýchle a efektívne krájanie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc) a čepele z japonskej nerezovej ocele AUS-8. Povrchová úprava čepele hammered steel pôsobí veľmi pútavo a zabezpečuje plynulé krájanie, bez toho aby sa krájané jedlo lepilo na nôž.

Nôž má rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc). Tento materiál spája výhody dreva a kompozitu, je odolný voči vlhkosti a "teplý" na dotyk.

Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím je dlhá 21 cm.

Využitie: kuchársky nôž so širokou a mierne zakrivenou čepeľou ktorá zabezpečuje rýchle a efektívne krájanie zeleniny, byliniek alebo aj mäsa. Tento typ noža by nemal chýbať v žiadnej kuchyni.

Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.

Dodatočné parametre

Kategória: Kuchárske nože (Chef)
Druh kuchynského noža: Kuchársky nôž (Chef)
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukoväte: Drevo
Dĺžka čepele: 21 cm
Tvrdosť čepele: 58 HRC

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
T Avatar autora | 25.2.2020
Čo raz viac populárna značka, ktorá sa začína v širšom ponímaní rozrastať už aj na slovenskom trhu. Momentálne sa mi dostala Rada Kaiju. Jedna z mojích obľúbených. Spoločnosť kniland.sk ponúka tento nôž ponúka v mojom hodnotení na 5*. Pomer cena/výkon/ kvalita sú v tomto prípade na pravom mieste. Skutočná veľkosť tohto noža je 33,5cm, kde dĺžka čepele tu predstavuje 22cm. Rúčka z materiálu pakawood spevnená troma nitmi, čepeľ o hrúbke 3mm a výška čepele pri koreni ( rúčke) je vynikajúcich 4,5cm. Nož je typ Gyuto. No v tomto prípade pri porovnaní veľkosti noža santoku, sa pri koreni takmer zhodujú. Takže ak nôž santoku je u Vás preferovaní, no chceli by ste zmenu ale v podobnej veľkosti, tento nôž bude pre Vás tou pravou cestou. Nož je skvele vyvážený. Materiál použitý na výrobu toho celokovu je AUS8 a veľké + pre tých ktorý radi kráčajú z dobou je tepaná čepeľ s moderným sfarbením. Ako je pri týchto typoch čepelí známe nôž na začiatku treba vyutierať, umyť pod tečúcou vodou , utrieť do sucha a natrieť ochranným olejčekom. Nôž určite odporúčam profesionálom v prevádzkach ktorý si ho s garanciou obľúbia, ale aj pre domácich nadšencov varenia. Tento nôž si dovoľujem povedať pôsobí dosť luxusne taktiež aj pracovanie s nim je na ,, luxusnej“ úrovni. Výrobca dotiahol finalizáciu ostrenia úplne do konca, čo Vám zaručí pri správnej starostlivosti oň, že bude dlho ostrý. Samozrejme súčasťou je veľmi pekné balenie, kde predajca uvádza na zadnej strane balenia ,, vizitkový manuál“ o starostlivosť noža a taktiež nechýba aj pod akým uhlom bol brúsený nôž a ako ho brúsiť. Celkové Hodnotenie: Garancia spokojnosti a kvality.

Samura je moderný výrobca japonských kuchynských nožov, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.