🎄Doručenie do Vianoc🎄 stále stíhame. Aktuálna doba doručenia 1 - 3 pracovné dni (platí pre všetkých prepravcov).

Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

67 položiek celkom

Výpis produktov

Dellinger XZ X01 CS RW Rosewood Gyuto Damascus 21 cm 1
Novinka
€119

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Gyuto Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 21 cm hravo zvládne krájanie všetkých druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

Kód: XZ-X01-CS-RW
KAI Seki Magoroku Hekiju AK 5077
€50

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba pre ľaváka z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: AK-5077
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200C
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200C
Samura Okinawa Tantoslicer SO 0146T 1
€71

Kuchynský nôž s 23 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Model Tanto...

Kód: SO-0146T
Dellinger Carbon Fiber Octagon na chlieb XZ PM80 MB CF 01
Novinka
€106

Kuchynský nôž na chlieb a pečivo z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 37 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-MB-CF
KAI Wasab Black 6723C
€70

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: 6723C
KAI Wasab Black 6721Y
€53

Japonský nôž KAI Wasabi Black Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: 6721Y
Kanetsune Seki KC 957 1
€67

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Dĺžka čepele 21 cm, celková dĺžka 34 cm. Rukoväť z dreva Pakkawood.

Kód: KC-957
Samura Kaiju Bolster Tanto Slicer SKJ 0046BT 1
Novinka
€66

Kuchynský nôž s 23 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Model Tanto Slicer sa vďaka dlhej...

Kód: SKJ-0046BT
Tojiro DP VG10 Nakiri F 808 1
€146

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 21 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

Kód: F-808
Dellinger Carbon Fragment K H139CH 1
€124

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Gyuto s dĺžkou ostria 20 cm zvládne krájanie najrôznejších druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

Kód: K-H139CH
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€130

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H165
DICK REDSPIRIT Yanagiba 8175724
€75

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Yanagiba, obdoba Carving, je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 24 cm, vhodný na spracovanie mäsa a prípravu sushi. Vďaka šírke čepele je obratný a...

Kód: 8175724
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1105
€78

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: AK-1105
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1106
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

Kód: AK-1106
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0225B
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.

Kód: MGR-0225B
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200L
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0210Y
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: MGR-0210Y
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5159
€80

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso kuchársky z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: AB-5159
KAI Shun Nagare NDC 0705
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: NDC-0705
KAI Shun Nagare NDC 0704
€375

Japonský nôž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: NDC-0704
KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo TMM 0702
€299

Japonský nôž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: TMM-0702
KAI Shun Pro Sho VG 0003
€319

Japonský nôž KAI Shun Pro Sho Deba z nerezovej ocele AUS-10 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z tmavého dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: VG-2003
KAI Shun Pro Sho VG 0005
€305

Japonský nôž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezovej ocele AUS-10 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z tmavého dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

Kód: VG-2005

Ovládacie prvky výpisu

67 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.