Nože Santoku
Japonské nože Santoku sú viacúčelové kuchynské nože, ktoré sa používajú na krájanie zeleniny, mäsa a rýb. Pojmom Santoku sa zvykne v Japonsku označovať „nôž troch cností“, čo ešte viac podtrhuje jeho univerzálnosť. Typická dĺžka čepele sa pohybuje medzi 150 – 180 mm a ostrie má takmer vždy obojstranný výbrus. Konštrukčne ide o stredne veľký nôž, vďaka čomu nepotrebujete veľa miesta na spracúvanie surovín. Santoku je pre svoju všestrannosť samozrejmosťou mnohých kuchýň.

Malý kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18,5 cm, celková dĺžka 33,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18 cm, celková dĺžka 31,5 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Santoku Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18,5 cm hravo zvládne krájanie všetkých druhov materiálov. Bude vašim spoločníkom pri...