Nakúpte nad 120 € a dostanete darček, vreckovú LED baterku Walther NL20r v hodnote 12 €.

Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

257 položiek celkom
Kanetsune Seki KC 951 KC 951 Chef kuchársky
€47
Skladom

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 18 cm. Celková dĺžka 30,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-951
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200C
€93
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200C
KAI Wasab Black 6720C
€60
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: 6720C
KAI Wasab Black 6716S
€55
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black Santoku z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716S
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovocie
€16
Skladom

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 9,8 cm z...

Kód: KC-075
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€47
Skladom

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-952
KAI Wasab Black 6715C
€53
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: 6715C
KAI Wasab Black 6716N
€55
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black Nakiri z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716N
Dellinger Volcano Petty XZ B38 SG 1
€79
Skladom

Kuchynský nôž Dellinger Volcano Petty z damaškovej ocele a rukoväťou z G10. Dĺžka čepele 9 cm.

Kód: XZ-B38-SG
Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-077 na zeleninu a ovocie
€19
Skladom

Kuchynský nôž Kanetsune Seki Fruit Knife KC077 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší nôž do kuchyne vhodný na prácu s ovocím a zeleninou, s čepeľou dlhou 10,5 cm z...

Kód: KC-077
Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 15 cm
€67
Skladom

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 15 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

Kód: SD-0023
Kuchynský nôž Samura Harakiri Nakiri čierny
€31
Skladom

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť čiernej farby z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu nakiri je tradičný...

Kód: SHR-0043B
9441 4 kuchynsky nuz samura kaiju yanagiba
€62
Skladom

Kuchynský nôž s 24 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu yanagiba je tradičný japonský...

Kód: SKJ-0045
Kuchynský nôž Samura Okinawa Nakiri
€72
Skladom

Kuchynský nôž s 17,2 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu nakiri je...

Kód: SO-0174
Kuchynský nôž Samura Okinawa Yanagiba 27 cm
€72
Skladom

Kuchynský nôž s 27 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu yanagiba...

Kód: SO-0111
9651 1 kuchynsky nuz samura super 5 santoku
€137
Skladom

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18,2 cm z japonskej ručne kovanej, damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z ocele VG-10. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na...

Kód: SP5-0095
Sada Kuchynských Nožov Samura Blacksmith
€216
Skladom

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Blacksmith. Nože Samura Blacksmith sú exkluzívne kuchynské nože z ručne kovanej japonskej ocele AUS-8. Sada obsahuje 3 nože -...

Kód: SBL-0220
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139
Skladom

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H165
Dellinger Samurai K HP4 1
€131
Skladom

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Nakiri s dĺžkou ostria 16,5 cm sa vo vašej kuchyni zhostí sekania najrôznejších druhov zeleniny. Tvarom vám možno bude...

Kód: K-HP4
Dick ProDynamic Santoku 18cm 8544218 1
€27
Skladom

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

Kód: 8544218
KAI Seki Magoroku Kinju AK 1103
€98
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kinju Deba z nehrdzavejúcej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: AK-1103
KAI Seki Magoroku KK KK 0030
€169
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba z nerezovej ocele AUS-8 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 30 cm.

Kód: KK-0030
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0170S
€83
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

Kód: MGR-0170S
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5156
€73
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Santoku z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: AB-5156
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.