Akcia - pri nákupe nad 150 €, Kniland tričko ako darček. Pri nákupe nad 250 €, Kniland mikina ako darček. Po kliknutí na darček v nákupnom košíku si môžete zvoliť veľkosť.

Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

272 položiek celkom

Výpis produktov

KAI Wasab Black 6715C
€53
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: 6715C
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0170S
€83
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

Kód: MGR-0170S
8650 6 kuchynsky nuz samura damascus 67 santoku
€91
Skladom

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 17,5 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z micarty je pevná odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je...

Kód: SD67-0094M
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€47
Skladom

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-952
Samura Damascus Sada kuchynských nožov
€260
Skladom

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Damascus. Kuchynské nože Samura Damascus sú ozajstným klenotom medzi kuchynskými nožmi. Prinášajú kombináciu tenkej a extrémne...

Kód: SD-0220
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€28,50
Skladom

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

Kód: 8544218K
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200C
€93
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: MGR-0200C
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0100P
€63
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 10 cm.

Kód: MGR-0100P
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5161
€55
Skladom

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: AB-5161
KAI Wasab Black 6720C
€60
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: 6720C
KAI Wasabi Black Series DM 0781 EU67
€259
Skladom

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 5 nožov + puzdro na uskladnenie nožov z edície KAI Wasabi Black.

Kód: DM-0781EU67
KAI Wasab Black 6716N
€55
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black Nakiri z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716N
KAI Wasab Black 6716S
€55
Skladom

Japonský nôž KAI Wasabi Black Santoku z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716S
KAI Wasabi Black Series 67S 300
€149
Skladom

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 3 nože (univerzálny 10 cm, univerzálny 15 cm, nôž pre šéfkuchára) z edície KAI Wasabi Black.

Kód: 67S-300
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36
Skladom

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

Kód: KC-954
9639 1 kuchynsky nuz samura blacksmith santoku
€101
Skladom

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku...

Kód: SBL-0095
8557 6 kuchynsky nuz samura mo v santoku
€54
Skladom

Kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle a...

Kód: SM-0094
8533 3 kuchynsky nuz samura mo v sekacek
€43,90
Skladom

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na sekanie...

Kód: SM-0040
Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 kuchynský nôž 18 cm
€324
Skladom

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Santoku s 18 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

Kód: 9303
Böker Meisterklinge Damascus Santoku 130952DAM 1
€150
Skladom

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dubového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 130952DAM
Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto XZ PM80 XWD CF 01
Novinka
€119
Skladom

Kuchynský nôž typu Sakimaru Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Dellinger Longevity Damascus Edition Petty XZ B27RW5 FS 1
Novinka
€49
Skladom

Univerzálny kuchynský nôž typu Petty z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 13 cm, celková dĺžka 23 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW5-FS
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke K H164 1
€139
Skladom

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H164
Dellinger Samurai K HP4 1
€131
Skladom

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Nakiri s dĺžkou ostria 16,5 cm sa vo vašej kuchyni zhostí sekania najrôznejších druhov zeleniny. Tvarom vám možno bude...

Kód: K-HP4

Ovládacie prvky výpisu

272 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.