Kuchynské nože

Profesionálny kuchynský nôž je neoceniteľným pomocníkom v každej kuchyni. Premýšľate aké kuchynské nože kúpiť? Máme široký výber kuchynských nožov svetových značiek. Aké nože do kuchyne teda u nás nájdete? Základom je kuchársky nôž, japonské kuchynské nože, mäsiarske nože, filetovacie nože, nôž santoku alebo malé nožíky na zeleninu. Môžete zakúpiť jednotlivé nože, alebo celú sadu nožov. V prípade že potrebujete pomôcť s výberom, prečítajte si článok: Ako vybrať kuchynský nôž

V Knilande nájdete kvalitné kuchynské nože z celého sveta - tradičné japonské nože Tojiro, Kanetsune Seki alebo Kai, profi kuchynské nože Böker z nemeckého Solingenu, francúzske kuchynské nože Opinel, jednoduché a vysoko kvalitné švédske nože Frosts (Mora), moderné nože Samura alebo svetoznáme švajčiarske kuchynské nože Victorinox. Ako darček je vhodná napríklad sada kuchynských nožov.

Radenie produktov

13 položiek celkom

Výpis produktov

Kai Shun Classic DM 0772
€139

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 9 cm.

Kód: DM-0772
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke K H164 1
€107

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H164
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€130

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H165
KAI Seki Magoroku Kaname AE 5500
€219

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémne tvrdej ocele VG Xeos s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: AE-5500
KAI Seki Magoroku Kaname AE 5502
€275

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémne tvrdej ocele VG Xeos s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 19,5 cm.

Kód: AE-5502
Kai Shun Classic DM 0777
€219

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: DM-0777
Tojiro DP VG10 F 796 1
€151

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Kiritsuke s dĺžkou čepele 21 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

Kód: F-796
Dellinger Longevity Damascus Edition Gyuto Chef Kiritsuke XZ B27RW8 FS 1
Novinka
€82

Univerzálny kuchynský nôž z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 34,5 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW8-FS
Dellinger Okami K HAUS8K 1
€91

Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 19,5 cm sa môže pochváliť svojim všestranným využitím. Čepeľ je zúžená do špičky...

Kód: K-HAUS8K
KAI Seki Magoroku Kaname AE 5501
€249

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémne tvrdej ocele VG Xeos s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: AE-5501
Kai Shun Classic DM 0771
€259

Kuchynský nôž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: DM-0771
Tojiro DP VG10 F 795 1
€127

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Kiritsuke s dĺžkou čepele 16 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

Kód: F-795
Xin Olneya XC129 1
Novinka
€179

XIN Cutlery Nakiri je japonský kuchynský nôž typu nakiri - tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a...

Kód: XC129

Ovládacie prvky výpisu

13 položiek celkom

Tipy ako predĺžiť životnosť vašich kuchynských nožov

Umývanie a čistenie nožov

Umývanie v umývačke riadu predstavuje síce najmenej prácnu možnosť ako vyčistiť vaše nože, v skutočnosti je to však pri väčšine typov najhoršia možná alternatíva umývania. Aj v prípadoch, kedy výrobca uvádza možnosť umývať nože v umývačke riadu, je už len kvôli životnosti noža omnoho vhodnejšie zvoliť ručné umývanie. Nože s drevenou rukoväťou nevkladajte do umývačiek riadu za žiadnych okolností. Používanie agresívnych čistiacich prostriedkov vo forme kapsúl môže spôsobiť nenapraviteľné poškodenie vášho noža. Navyše, nože môžu naraziť do iných kuchynských nástrojov v umývačke riadu. Preto odporúčame všetky kuchynské nože umývať ručne a následne ich dôkladne osušiť.

Ostrenie nožov

Na zachovanie tých najlepších rezných vlastností musí byť každý nôž z času na čas nabrúsený. Ideálne je používať pred každým varením kovovú ocieľku, ktorá vám pomôže zachovať nože dlhšie naostrené. V prípade, že sú vaše nože citeľne otupené je ideálne použiť brúsny kameňbrúsnu sadu alebo elektrickú brúsku. Viac o brúsení nožov sa dozviete v samostatnej kategórii brúsenie.

Bezpečné uskladnenie nožov

Ľudia majú v obľube uskladňovať svoje nože v kuchynských zásuvkách s ostatnými ostrými nástrojmi, ktoré však môžu natrvalo poškodiť čepeľ nožov. Ak chcete napriek tomu skladovať nože v zásuvke, odporúčame vám zakúpenie chráničov na ostrie. Ideálnou možnosťou sú stojany na nože, ktoré nájdete v prevedeniach ako magnetické lišty, držiaky alebo drevené bloky, ktoré vám nože nielen ochránia, ale taktiež vám sprehľadnia uloženie nožov, čím si urýchlite prípravu jedla vo vašej kuchyni.