Nože na chlieb

Nože na chlieb disponujú dlhšou zúbkovanou čepeľou, ktorá zvládne nakrájať chlieb s tvrdšou kôrkou, bagety, ale aj buchty a rôzne koláče. Zúbkovaná čepeľ vám navyše nedeformuje tvar pečiva, čo zlepšuje výsledný dojem na tanieri. Nôž na chlieb si väčšinou poradí aj s tvrdšou zeleninou a ovocím ako sú melóny, tekvice alebo zeler. Väčšina nožov na chlieb má čepeľ dlhú približne okolo 200 – 300 mm. Čím je čepeľ dlhšia, tým menej ňou musíte pri rezaní pohybovať. Dlhšie čepele sú taktiež vhodné na krájanie väčších chlebov a bagiet.

10 položiek celkom
Dellinger Sandal Wood Bread Classic XZ B9S8B 1
€30

Extrémne ostrý nôž Dellinger Sandal Wood Bread Classic na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 20,8 cm a kvalitnou nerezovou oceľou. Čepeľ s nadpriemernou dĺžkou a silou je ideálna...

XZ-B9S8B
Böker Core Wood na chlieb 130750 1
€124

Kuchynský nôž Böker Core Wood na chlieb z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Dĺžka čepele je 20,7 cm.

130750
boker forge wood bread knife 03bo513 1
€79

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge Wood. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva. Konštrukciou je to nôž typu full-tang (z jedného kusu ocele), vyrobený z...

03BO513
Boker Meisterklinge Damascus Bread 130953DAM 1
€160

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus na chlieb z damaškovej ocele a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 20,5 cm.

130953DAM
Kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood na chlieb 20,1 cm
€33

Kvalitný kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood Bread na chlieb a pečivo je vyrobený z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 20,1 cm. Dostatočne dlhá a silná čepeľ je ideálna na krájanie...

XZ-B2S8-B
Dellinger Kuchynsky Noz Rosewood Bread Damascus XZ B27RW8B 1
€72

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 21 cm a najkvalitnejšou damaškovou oceľou. Nadpriemerne dlhá a silná čepeľ je ideálna na...

XZ-B27RW8B
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0225B
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
KAI Shun Nagare NDC 0705
€379

Japonský nôž KAI Shun Nagare na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

NDC-0705
KAI DM 0705W
€229

Kuchynský nôž KAI Shun White na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z bieleho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

DM-0705W
KAI Seki Magoroku Composite MGC 0405
€265

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Composite na chlieb z nehrdzavejúcej ocele VG 10 s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

MGC-0405

Prečo si vybrať práve nôž na chlieb?

Čisté rezy: nože na chlieb sú vybavené dlhými zúbkovanými čepeľami, ktoré dokážu ľahko prekrojiť aj chrumkavý chlieb bez zdeformovania mäkkého vnútrajšku. Výsledkom sú čisté a rovnomerné plátky pečiva. S poriadnym zúbkovaným nožom minimalizujete počet zdeformovaných alebo roztrhaných kúskov a vyťažíte z každého bochníka chleba maximum.

Všestrannosť: už dávno neplatí, že nože na chlieb viete využiť iba na krájanie chleba. Zúbkované ostrie je dostatočne univerzálne na to, aby zvládlo aj krájanie koláčov, rôznych pekárenských výrobkov a objemnejšieho ovocia.

Redukcia omrviniek: úlohou zúbkovaného ostria je minimalizovať tvrdé dopady na kôrku pečiva, čo napomáha redukcii omrviniek počas krájania a čistejšiemu priestoru okolo vás.

Presnosť: dĺžka čepele umožňuje presnú kontrolu nad krájaním, vďaka čomu viete veľmi ľahko dosiahnuť požadovanú hrúbku plátkov bez väčšej námahy.

Estetická funkcia: plátky chleba alebo pečiva nakrájané zúbkovaným nožom vyzerajú na tanieri omnoho vábivejšie ako pri krájaní klasickými nožmi s hladkým ostrím.

Jednoduchá údržba: tieto nože sa relatívne ťažšie otupia, vďaka čomu si nevyžadujú príliš časté brúsenie. Na udržanie ostrosti zvážte používanie diamantovej ocieľky a občasné brúsenie.

Efektivita: v porovnaní s klasickými nožmi si značne urýchlite krájanie všetkých druhov pečiva. Zúbkované nože sú cenným nástrojom každej kuchyne a určite by nemali chýbať ani v tej vašej.