Nože na chlieb

Nože na chlieb disponujú dlhšou zúbkovanou čepeľou, ktorá zvládne nakrájať chlieb s tvrdšou kôrkou, bagety, ale aj buchty a rôzne koláče. Zúbkovaná čepeľ vám navyše nedeformuje tvar pečiva, čo zlepšuje výsledný dojem na tanieri. Nôž na chlieb si väčšinou poradí aj s tvrdšou zeleninou a ovocím ako sú melóny, tekvice alebo zeler. Väčšina nožov na chlieb má čepeľ dlhú približne okolo 200 – 300 mm. Čím je čepeľ dlhšia, tým menej ňou musíte pri rezaní pohybovať. Dlhšie čepele sú taktiež vhodné na krájanie väčších chlebov a bagiet.

4 položiek celkom
Boker Meisterklinge Damascus Bread 130953DAM 1
€160

Kuchynský nôž Böker Meisterklinge Damascus na chlieb z damaškovej ocele a drevenou rukoväťou. Dĺžka čepele je 20,5 cm.

130953DAM
Dellinger Kuchynsky Noz Rosewood Bread Damascus XZ B27RW8B 1
€72

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Bread Damascus na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 21 cm a najkvalitnejšou damaškovou oceľou. Nadpriemerne dlhá a silná čepeľ je ideálna na...

XZ-B27RW8B
Kuchynský nôž Samura Damascus na chlieb
€129

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 23 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž je...

SD-0055
KAI Seki Magoroku Composite MGC 0405
€265

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Composite na chlieb z nehrdzavejúcej ocele VG 10 s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

MGC-0405

Prečo si vybrať práve nôž na chlieb?

Čisté rezy: nože na chlieb sú vybavené dlhými zúbkovanými čepeľami, ktoré dokážu ľahko prekrojiť aj chrumkavý chlieb bez zdeformovania mäkkého vnútrajšku. Výsledkom sú čisté a rovnomerné plátky pečiva. S poriadnym zúbkovaným nožom minimalizujete počet zdeformovaných alebo roztrhaných kúskov a vyťažíte z každého bochníka chleba maximum.

Všestrannosť: už dávno neplatí, že nože na chlieb viete využiť iba na krájanie chleba. Zúbkované ostrie je dostatočne univerzálne na to, aby zvládlo aj krájanie koláčov, rôznych pekárenských výrobkov a objemnejšieho ovocia.

Redukcia omrviniek: úlohou zúbkovaného ostria je minimalizovať tvrdé dopady na kôrku pečiva, čo napomáha redukcii omrviniek počas krájania a čistejšiemu priestoru okolo vás.

Presnosť: dĺžka čepele umožňuje presnú kontrolu nad krájaním, vďaka čomu viete veľmi ľahko dosiahnuť požadovanú hrúbku plátkov bez väčšej námahy.

Estetická funkcia: plátky chleba alebo pečiva nakrájané zúbkovaným nožom vyzerajú na tanieri omnoho vábivejšie ako pri krájaní klasickými nožmi s hladkým ostrím.

Jednoduchá údržba: tieto nože sa relatívne ťažšie otupia, vďaka čomu si nevyžadujú príliš časté brúsenie. Na udržanie ostrosti zvážte používanie diamantovej ocieľky a občasné brúsenie.

Efektivita: v porovnaní s klasickými nožmi si značne urýchlite krájanie všetkých druhov pečiva. Zúbkované nože sú cenným nástrojom každej kuchyne a určite by nemali chýbať ani v tej vašej.