Nože na zeleninu a ovocie

Malé kuchynské nože, určené na prácu so zeleninou a ovocím. Konštrukčne ide o menšie kuchynské nože s krátkou čepeľou, ktoré si dokážu veľmi obratne poradiť so šúpaním, lúpaním a krájaním všetkých druhov ovocia a zeleniny. Nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Dĺžka čepelí týchto nožov sa zvykne pohybovať okolo 60 mm – 120 mm. Vo väčšine prípadov je čepeľ rovná s mierne zahnutou špičkou, čo napomáha ľahšej práci s väčšími kusmi zeleniny.

Radenie produktov

5 položiek celkom

Výpis produktov

Dellinger Samurai K HP35 1
€41

Extrémne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Samurai s kratšou čepeľou bude v kuchyni skvelým pomocníkom pri každom čistení alebo krájaní zeleniny i ovocia. Odolná čepeľ je...

Kód: K-HP35
Samura MO-V Kuchynský nôž na zeleninu
€25

Kuchynský nôž s čepeľou dlhou 9 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž využijete predovšetkým pri práci so...

Kód: SM-0010
Samura PRO-S Kuchynský nôž na zeleninu
€35,60

Kuchynský nôž európskeho typu s čepeľou dlhou 8,8 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž...

Kód: SP-0010
Dellinger Okami K HAUS4 1
€41

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 9 cm s drobnou čepeľou využijete pri čistení a krájaní zeleniny či ovocia. Určite ho oceníte pri...

Kód: K-HAUS4
Samura Damascus Kuchynský nôž na zeleninu
€49,50

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 8,7 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž...

Kód: SD-0010

Ovládacie prvky výpisu

5 položiek celkom

Prečo si vybrať práve nôž na zeleninu a ovocie?

Presnosť rezov: pre nože je veľmi dôležitá dostatočne ostrá a presná čepeľ, vďaka čomu si zaistíte čisté rezy aj pri krájaní menších kúskov ovocia a zeleniny. Takáto presnosť je dôležitá najmä pri práci s jemnejšími surovinami ako sú rajčiny alebo bobule.

Všestrannosť: nože na zeleninu a ovocie môžu mať hladké alebo zúbkované ostrie. Nože s hladkou čepeľou sú vynikajúce na šúpanie a orezávanie, zatiaľ čo zúbkované nože môžete použiť na krájanie pečiva alebo citrusových plodov.

Ergonomické tvarovanie: nože majú často ergonomické rukoväte, ktoré poskytujú lepšiu kontrolu a stabilitu pri krájaní, čím sa znižuje riziko preťaženia rúk a prípadných otlakov.

Bezpečnosť pri práci: používanie správneho noža môže zvýšiť vaše vlastné bezpečie počas krájania. Pri pevnom úchope drobnej rukoväte je menej pravdepodobné, žeby vám nôž vykĺzol z ruky, čím sa predchádza náhodným poraneniam.

Estetická funkcia: nože sú nenahraditeľné pri príprave jedál, ktoré si vyžadujú esteticky pútavejšiu prezentáciu. Vytvárajú jemnejšie rezy, čím podtrhujú celkový vizuál vašich kulinárskych výtvorov.

Jednoduchá údržba: nože na ovocie a zeleninu sú pomerne jednoduché na údržbu a niektoré modely dokonca možno umývať v umývačke riadu. Na zachovanie najlepších rezných vlastností nezabúdajte na pravidelné vyhladzovanie ostria ocieľkou a občasné brúsenie.

Efektivita: varenie si viete so správne navrhnutými nožmi značne urýchliť, čo značne zefektívni vašu každodennú prípravu jedál.