Nože Santoku
Japonské nože Santoku sú viacúčelové kuchynské nože, ktoré sa používajú na krájanie zeleniny, mäsa a rýb. Pojmom Santoku sa zvykne v Japonsku označovať „nôž troch cností“, čo ešte viac podtrhuje jeho univerzálnosť. Typická dĺžka čepele sa pohybuje medzi 150 – 180 mm a ostrie má takmer vždy obojstranný výbrus. Konštrukčne ide o stredne veľký nôž, vďaka čomu nepotrebujete veľa miesta na spracúvanie surovín. Santoku je pre svoju všestrannosť samozrejmosťou mnohých kuchýň.
Radenie produktov
Výpis produktov
Malý kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.
Kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle...
Kuchynský nôž Böker Core Wood Santoku z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Dĺžka čepele je 16,5 cm.
Kuchynský nôž Böker Damascus Black Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z dreva pakka. Dĺžka čepele je 17,2 cm.
