Sekáče

Kuchynské sekáče vám umožnia vykonávať tie najnáročnejšie kulinárske úlohy. Mohutná konštrukcia si dokáže poradiť s akýmkoľvek druhom surovín. Sekáče sa delia podľa použitia na 2 hlavné kategórie: sekáče na mäso a sekáče na zeleninu. Sekáče na mäso zvyknú vážiť o niečo viac, majú hrubšiu čepeľ a sú určené na presekávanie tvrdých kostí. Ďalším typom je sekáč na zeleninu, ktorý je vhodný na jemnejšie úkony a rezanie veľkej zeleniny ako je hlava kapusty či hlávkový šalát. Široká čepeľ si nájde veľmi jednoduché využitie aj pri prenášaní nakrájaných kúskov jedla priamo do hrnca alebo panvice. Sekáče nie sú stavané na jemné krájanie alebo sekanie veľmi malých kúskov.

4 položiek celkom
DICK REDSPIRIT Chef Chopping 8170618
€157

Dick Red Spirit šéfkuchárov kuchynský nôž má čepeľ o dĺžke 18 cm. Nôž je kvôli svojej váhe a masívnej čepeli vhodný na ťažšie spracovateľné suroviny, zároveň je prispôsobený na...

8170618
Samura SBU 0040 Sekáč 18 cm 1 removebg preview
€34

Sekáčik na mäso z nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť TPE plast. Celková dĺžka 31 cm, čepeľ 18 cm.

SBU-0040
SHR 0040B 1
€34

Kuchynský sekáčik s čepeľou dlhou 18 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Sekáč je určený predovšetkým na...

SHR-0040B
Wusthof Classic 1040135617
€129

Kuchynský čínsky sekáč Wüsthof Classic Chai Dao Sculpted z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 17 cm.

1040135617

Prečo si vybrať práve kuchynský sekáč?

Všestrannosť: sekáče sú neuveriteľne všestranné nástroje, ktoré zvládnu širokú škálu úloh. Dokážete nimi sekať, krájať suroviny na kocky a dokonca drviť prísady, vďaka čomu sú vhodné na mäso, zeleninu a bylinky. Masívna rukoväť vám poskytne dostatočnú stabilitu pri krájaní čohokoľvek. Vďaka ich všestrannosti sa znižuje potreba vlastniť viacero špecializovaných nožov.

Rezanie kostí: sekáče sú ako jedny z mála nožov vhodné na presekávanie kostí, vďaka čomu sú nevyhnutné pri mäsiarstve a lámaní veľkých kusov hydiny.

Sekanie zeleniny: sekáčiky sú síce známe najmä pre ich využitie pri krájaní mäsa, skvelé uplatnenie si však nájdu aj pri príprave zeleniny. Nenahraditeľné sú najmä pri rezaní potravín ako je tvrdá tekvica alebo cuketa.

Dlhá životnosť: vysokokvalitné sekáče sú známe pre ich dlhú životnosť a pevnú konštrukciu, ktorá je schopná vydržať aj tie najnáročnejšie úlohy. Veľmi dôležité sú aj použité materiály ocele.

Jednoduchá údržba: na udržanie rezných vlastností nezabudnite čepeľ pravidelne vyhladzovať ocieľkou a v prípade potreby dobrusovať.

Multifunkčnosť: plochú stranu sekáča môžete použiť napríklad na rozdrvenie cesnaku, zázvoru a iných prísad.

Ázijské korene: sekáč je základom ázijskej kuchyne a v našej ponuke môžete nájsť čínske aj japonské sekáčiky, ktoré boli navrhnuté na prípravu ázijských jedál.