Výhodou zatváracích, resp. vreckových nožov sú ich kompaktné rozmery vďaka čepeli, ktorá sa dá „zložiť“ do rukoväte. Používanie týchto nožov je aj napriek pohyblivej čepeli bezpečné. Aby nože zostali po celý čas práce v otvorenom stave, majú k dispozícii zaisťovacie mechaniz...
Základné informácie pre výber noža
Výpis článkov
Konečne máte jasno v tom, aký typ noža do vašej kuchyne potrebujete, ale pri pohľade na všetky druhy materiálov ste znovu na pochybách? Výber správnej ocele by ste nemali určite podceniť, pretože práve čepeľ predstavuje srdce každého kuchynského noža. Dáte prednosť bezúdržbovej nehrdzavejúcej oceli ...
Výber správneho noža môže byť pri súčasnej širokej ponuke zložitým rozhodnutím. Hneď na začiatok poviem, že ideálny nôž neexistuje. Každý nôž na základe svojich vlastností vyniká pri iných činnostiach. Nôž určený na vyrezávanie do dreva, bude pravdepodobne veľmi nepraktický pre poľovníka pri spracov...
Zorientovať sa v ponuke veľkého množstva ocelí používaných pri výrobe nožov je neľahká úloha. Preto vám prinášame stručný a zjednodušený prehľad, kde sme sa snažili charakterizovať ocele najčastejšie používané a zároveň ponúkané v našom obchode (v abecednom poradí). Nerezové ocele Nerezová...
Prírodné materiály Drevo – tradičný materiál, ktorý stále patrí medzi najpoužívanejšie na výrobu rukovätí nožov. Drevená rukoväť dodáva nožu prirodzený a elegantný vzhľad, rukoväte z dreva sú príjemné na dotyk. Najpoužívanejšie typy dreva sú napríklad buk (Opinel), breza (škandinávske nože)...
