Rukoväť je ďalším dôležitým faktorom pri výbere kuchynského noža a pred samotnou kúpou nie je na škodu byť v obraze ani v tejto oblasti. Niektoré materiály môžu byť síce na oko príťažlivé, ale vyžadujú určitú dávku údržby. Mala by rukoväť disponovať ergonomickým tvarovaním alebo radšej zvo...
Anatómia nožov
Konečne máte jasno v tom, aký typ noža do vašej kuchyne potrebujete, ale pri pohľade na všetky druhy materiálov ste znovu na pochybách? Výber správnej ocele by ste nemali určite podceniť, pretože práve čepeľ predstavuje srdce každého kuchynského noža. Dáte prednosť bezúdržbovej nehrdzavejúcej oceli ...
Vlastnosti čepelí nožov sú dané niekoľkými parametrami. Jedným z najdôležitejších parametrov, okrem samotného materiálu, je geometria čepele, teda jej tvar, hrúbka, šírka a druh výbrusu. Okrem rôznych druhov čepelí rozoznávame aj niekoľko druhov výbrusov, pričom každý má iné využitie. Tiež...
Je to iba moment, nie dlhší ako sekunda či dve. Inštinktívne siahnete rukou na lem vrecka, uchopíte črienky noža medzi prsty, vytiahnete ho do povetria a palcom vyklopíte čepeľ do pracovnej podoby. Znova a znova, vždy keď potrebujete otvoriť balík, prerezať motúz, ukrojiť si kus olovrantu ...
Zorientovať sa v ponuke veľkého množstva ocelí používaných pri výrobe nožov je neľahká úloha. Preto vám prinášame stručný a zjednodušený prehľad, kde sme sa snažili charakterizovať ocele najčastejšie používané a zároveň ponúkané v našom obchode (v abecednom poradí). Nerezové ocele Nerezová...
Prírodné materiály Drevo – tradičný materiál, ktorý stále patrí medzi najpoužívanejšie na výrobu rukovätí nožov. Drevená rukoväť dodáva nožu prirodzený a elegantný vzhľad, rukoväte z dreva sú príjemné na dotyk. Najpoužívanejšie typy dreva sú napríklad buk (Opinel), breza (škandinávske nože)...