Podrobný popis
Japonské kuchynské nože Tojiro zo série Shirogami Double Bevel sú vyrobené z veľmi tvrdej tradičnej japonskej uhlíkovej ocele Shirogami, známej aj ako White paper steel, ktorá dosahuje tvrdosť až 61 HRC. Sú to tradičné japonské nože s obojstranným výbrusom čepele, na ktorý sme v Európe zvyknutí. Nože Tojiro Shirogami Double Bevel ponúkajú kombináciu prvotriednych japonských materiálov, elegantný vzhľad a vynikajúce rezné vlastnosti.
Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z umelej živice.
Čepeľ dĺžky 12 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s obojstranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z uhlíkovej ocele Shirogami je z bokov chránená mäkšou oceľou. Oceľ Shirogami je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ vysokej tvrdosti, čepeľ vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií.
Využitie: petty je menší univerzálny kuchynský nôž, ideálny na prácu so zeleninou a ovocím.
Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť, utrieť do sucha a čepeľ ošetriť olejom aby sa zabránilo korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Dodatočné parametre
| EAN: | 4960375016913 |
|---|---|
| Druh kuchynského noža: | Univerzálny nôž |
| Druh ocele: | Uhlíková oceľ |
| Materiál čepele: | Shirogami 2 - White paper steel |
| Materiál rukoväte: | Drevo |
| Celková dĺžka: | 23,5 cm |
| Dĺžka čepele: | 12 cm |
| Dĺžka čepele (od - do): | 12,00 - 14,99 cm |
| Hrúbka čepele: | 3,1 mm |
| Tvrdosť čepele: | 61 HRC |
| Povrchová úprava čepele: | Kurouchi |
| Krajina pôvodu: | Japonsko |
| Položka bola vypredaná… | |
Produkt nájdete v tejto kategórii
Pre našich stálych zákazníkov ponúkame zaujímavé vernostné zľavy do výšky 10%.
Stačí sa iba zaregistrovať ako náš zákazník a automaticky získavate zľavu 2% na prvú objednávku. Aby sa zľava správne zobrazila, pri vytváraní objednávky musíte byť prihlásený do svojho zákazníckeho účtu.
Pri každej ďalšej objednávke bude zľava vypočítaná z objemu predchádzajúcich nákupov.
Zľavy budú aplikované nasledovne:
| Objem minulých nákupov | Poskytnutá zľava v % | |
| Prvá objednávka | 2 % | |
| nad €100 | 3 % | |
| nad €200 | 4 % | |
| nad €250 | 5 % | |
| nad €300 | 6 % | |
| nad €350 | 7 % | |
| nad €400 | 8 % | |
| nad €450 | 9 % | |
| nad €500 | 10 % |
Ak ste prihlásený, ceny ktoré vidíte na eshope už zahŕňajú Vašu zľavu. Ak nie ste prihlásený, vidíte bežné ceny.
Vernostná zľava sa vzťahuje na veľkú väčšinu produktov, avšak na niektoré značky vám vernostnú zľavu, žiaľ nedokážeme poskytnúť. Týka sa to napríklad značiek Benchmade, Helle, KMFS, Ruike, Tormek, Victorinox, Zero Tolerance.
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.