Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

19 položiek celkom
Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 12 cm
€63

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 12 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

SD-0021
9630 2 kuchynsky nuz samura blacksmith univerzalni
€84

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Univerzálny nôž...

SBL-0023
KAI Seki Magoroku Composite MGC 0401
€199

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Composite univerzálny z nehrdzavejúcej ocele VG 10 s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGC-0401
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0150U
€68

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood univerzálny z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGR-0150U
KAI Shun Nagare NDC 0701
€289

Japonský nôž KAI Shun Nagare univerzálny z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

NDC-0701
KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo TMM 0701
€215

Japonský nôž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo univerzálny z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

TMM-0701
KAI Wasab Black 6710P
€48

Japonský nôž KAI Wasabi Black univerzálny z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 10 cm.

6710P
KAI Wasab Black 6715U
€50

Japonský nôž KAI Wasabi Black univerzálny z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

6715U
Kuchynský nôž Samura Super 5 Univerzálny
€104

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z ocele VG-10. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a...

SP5-0023
Tojiro DP VG10 F 802 1
€95

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Petty s dĺžkou čepele 15 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-802
Tojiro DP VG10 F 798 1
€101

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Petty s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-798
Tojiro FD 1592 1
€115

Tojiro Shippu Black FD-1592 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10....

FD-1592
Tojiro FD 592 1
€104

Tojiro Shippu FD-592 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť...

FD-592
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5163
€53

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 12 cm.

AB-5163
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5161
€55

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15 cm.

AB-5161
Kuchynský nôž Samura Damascus Univerzálny 15 cm
€67

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 15 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z kompozitného materiálu G10 je pevná, odolná a príjemná na dotyk....

SD-0023
Tojiro F 1111 1
€84

Tojiro Hammered Petty F-1111 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

F-1111
Tojiro Zen Black FD 1562 2
€81

Tojiro Zen Black FD-1562 je japonský kuchynský nôž typu petty - menší univerzálny nôž do kuchyne, s čepeľou dlhou 13 cm z vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z nerezovej ocele...

FD-1562
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.