Japonské nože Victorinox

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

6 položiek celkom

Výpis produktov

Victorinox 6.8520.17G Wood Santoku kuchynský nôž 17 cm
€74 –25 %
€55

Švajčiarsky kuchynský nôž z javorového dreva a čepeľou dĺžky 17 cm z kvalitnej nerezovej ocele. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie. Pri kúpe...

Kód: VX6.8520.17G
Victorinox 6.8500.17G Wood Santoku kuchynský nôž 17 cm
€63 –25 %
€46,70

Švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z javorového dreva a čepeľou dĺžky 17 cm z kvalitnej nerezovej ocele. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie....

Kód: VX6.8500.17G
Victorinox GRAND MAÎTRE 7.7303.17G Santoku kuchynský nôž 17 cm
€139 –18 %
€113

Exkluzívny švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z termoplastického polyméru (POM) a čepeľou dlhou 17 cm. Nôž je vykovaný z jedného kusu chróm-molybdén-vanádiovej ocele...

Kód: VX7.7303.17G
Victorinox 6.9050.17KG Swiss Modern Santoku kuchynský nôž 17 cm
€95 –26 %
€70

Švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z orechového dreva a čepeľou dĺžky 17 cm z kvalitnej nerezovej ocele. Nôž typu santoku je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie....

Kód: VX6.9050.17KG
Victorinox GRAND MAÎTRE 7.7320.17G Wood Santoku kuchynský nôž 17 cm
€159 –25 %
€118

Exkluzívny švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z javorového dreva a čepeľou dlhou 17 cm. Nôž je vykovaný z jedného kusu chróm-molybdén-vanádiovej ocele X50CrMoV15 a má...

Kód: VX7.7320.17G
Victorinox GRAND MAÎTRE 7.7323.17G Santoku kuchynský nôž 17 cm
€149 –18 %
€121

Exkluzívny švajčiarsky kuchynský nôž s rukoväťou z termoplastického polyméru (POM) a čepeľou dlhou 17 cm. Nôž je vykovaný z jedného kusu chróm-molybdén-vanádiovej ocele...

Kód: VX7.7323.17G

Ovládacie prvky výpisu

6 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.