Plátkovacie nože

Plátkovacie nože disponujú dlhšou úzkou čepeľou, ktorá vyniká v krájaní väčších kúskov mäsa na tenké plátky. Ostrosť týchto nožov prispieva k hotovému kulinárskemu zážitku tým, že zaisťujú veľkolepú prezentáciu na tanieri a zachovávajú šťavu vo vašich pokrmoch. S minimálnym úsilím viete docieliť ukážkové plátky každej šunky, morky či pečenej kačky. Ak ste typ kuchára, ktorý si potrpí na precízne servírovanie vašich mäsových pokrmov, plátkovací nôž je povinnou výbavou vašej kuchynskej výbavy.

Plátkovací nôž používajte vždy iba na krájanie jemných plátkov. Na vykosťovanie alebo sekanie väčších kusov mäsa sa výrazne odporúča zvoliť iný špecializovaný nôž. Kosti a tvrdšie časti by mohli nenávratne poškodiť ostrie čepele. Nože s úzkou čepeľou sú dôkazom, že na dosiahnutie bezchybných plátkov nepotrebujete žiadny talent, ale stačí vám len poriadny plátkovací nôž.

11 položiek celkom
Dellinger Kuchynsky Noz Rosewood Carving Damascus XZ B27RW85CA
€77

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Carving Damascus z kvalitnej damaškovej ocele ako stvorený na dosiahnutie dokonalých tvarov plátkov. Nôž na plátkovanie vám zaistí ukážkové...

XZ-B27RW85CA
Böker Damascus Black plátkovací 130425DAM 1
€187

Kuchynský nôž Böker Damascus Black plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,9 cm.

130425DAM
Boker Damascus Olive Carving 130445DAM 1
€192

Kuchynský nôž Böker Damascus Olive plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z olivového dreva. Dĺžka čepele je 22,9 cm.

130445DAM
Dellinger Carbon Fragment K H138S 1
€122

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Carbon Fragment Slice z kvalitnej damaškovej ocele s dĺžkou čepele 17 cm je ideálny na docielenie tenkých tvarov plátkov na vašom tanieri. Nôž na...

K-H138S
KAI DM 0768
€189

Kuchynský nôž KAI Shun Classic plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

DM-0768
KAi DM 0704
€195

Kuchynský nôž KAI Shun Classic plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

DM-0704
KAI DM 0720
€209

Kuchynský nôž KAI Shun Classic plátkovací. Nôž je vyrobený z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

DM-0720
KAI Shun Nagare NDC 0704
€359

Japonský nôž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

NDC-0704
KAI DM 0704W
€205

Kuchynský nôž KAI Shun White plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z bieleho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

DM-0704W
KAI DMS 200
€369

Sada damaškových kuchynských nožov obsahuje plátkovací nôž a vidličku na mäso z edície KAI Shun Classic.

DMS-200
KAI DM 0703
€189

Kuchynský nôž KAI Shun Classic plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

DM-0703

Prečo si vybrať práve plátkovací nôž?

Presnosť: plátkovacie nože spoznáte podľa dlhej, tenkej čepele so špicatým hrotom. Vďaka tejto konštrukcii sú schopné krájať jednotné plátky mäsa, čím zvyšujú celkovú vizuálnu prezentáciu na vašom servírovacom tanieri.

Tenká čepeľ: ostrá tenká čepeľ napomáha plynulému krájaniu bez trhania mäsa, čo určite oceníte pri krájaní hydiny alebo pečienok.

Minimálna strata šťavy: plátkovacie nože sú navrhnuté tak, aby tlačili minimálne svojou konštrukciou na mäso, čím zostanú vaše pokrmy plné šťavy a chuti.

Všestrannosť: síce sa tieto nože primárne špecializujú na rezanie tenkých plátkov, avšak dlhá čepeľ môže byť užitočná aj na ovocie, zeleninu alebo prípravu rôznych šalátov.

Dĺžka čepele: dlhá čepeľ vám poskytne vynikajúci dosah, vďaka čomu môžete robiť dlhé rezy s maximálnou kontrolou.

Ergonomická rukoväť: mnoho plátkovacích nožov sa dodáva s ergonomickými rukoväťami, ktoré poskytujú pohodlné uchopenie a zlepšujú kontrolu nad krájaním.

Estetická prezentácia: plátkovacie nože prispievajú k vizuálne atraktívnej prezentácii vašich jedál a veľmi dobré využitie si nájdu pri príprave pokrmov na špeciálne príležitosti a sviatky.

Jednoduchá údržba: ostrú čepeľ plátkovacích nožov si viete udržať v špičkovom stave práve častým vyhladzovaním ostria ocieľkou a občasným ostrením kvalitným brúsnym systémom.