Sada kuchynských nožov KAI Wasabi Black Set 67S-310

Kód: 67S-310
€149 €124,17 bez DPH
Dočasne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 3 nože (Santoku, univerzálny 10 cm, univerzálny 15 cm) z edície KAI Wasabi Black.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Sada japonských nožov KAI Wasabi Black 67S-310 (3 ks)

Súprava kuchynských nožov KAI Wasabi Black 67S-310 vznikla spojením tradičnej kuchyne a Japonska. Nože sú ideálne najmä na domáce použitie. Séria v minimalistickom vyhotovení je veľmi nekomplikovaná na používanie a vhodná najmä pre kuchárov, ktorí hľadajú zlatý stred medzi cenou a výkonom.

Prečo si vybrať sadu nožov KAI Seki Wasabi Black:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov,
✅nože sú vyrobené za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachovávajú vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅nehrdzavejúca oceľ 1K6 s tvrdosťou 58 HRC a vysokou odolnosťou,
✅pravé japonské nože.

Nehrdzavejúca oceľ 1K6

Čepele nožov sú vyrobené z novo vyvinutej leštenej nerezovej ocele 1K6 s tvrdosťou 58 HRC. Ide o veľmi čistý typ nehrdzavejúcej ocele s extrémnou odolnosťou voči korózii vďaka vysokému obsahu chrómu. Nože disponujú obojstranným výbrusom.

Rukoväť z vodeodolného plastu

Všetky nože v balení disponujú elegantnou rukoväťou čiernej farby, vyrobenou z vodeodolného plastu. Materiál je veľmi príjemný na dotyk aj vďaka pridanému bambusovému prášku.

Typické oválne tvary rukovätí zaisťujú pohodlné a bezpečné uchopenie. Rukoväť a čepeľ z nehrdzavejúcej ocele sú kompletne zlisované a uzatvorené kovovým bolsterom, čím sa vylučuje hromadenie nečistôt.

Celá súprava nožov sa doručuje v štýlovom darčekovom obale.

Sada obsahuje:

- Univerzálny nôž s dĺžkou čepele 10 cm využijete najmä na spracovanie zeleniny či ovocia. Nôž je dostatočne obratný aj na špikovanie mäsa alebo zdobenie ovocných tanierov.

- Univerzálny nôž s dĺžkou čepele 15 cm využijete na spracovanie zeleniny, ovocia či krájanie menších kúskov mäsa a rýb.

- Nôž Santoku s dĺžkou čepele 16,5 cm sa zvykne v Japonsku nazývať aj ako „nôž troch cností“, čo dostatočne napovedá o jeho všestrannom využití pri krájaní rýb, mäsa a zeleniny.

Nože sú kompletne vyrobené v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: rukoväte z odolného plastu nevyžadujú žiadnu špeciálnu údržbu.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Sady kuchynských nožov
Druh kuchynského noža: Sada kuchynských nožov
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukoväte: Plast
Tvrdosť čepele: 58 HRC
Krajina pôvodu: Japonsko
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: