Tojiro, Strana 2
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.
Radenie produktov
Výpis produktov
Tradičný japonský kuchynský nôž typu Deba. Čepeľ z ocele Shirogami. Dĺžka čepele 24 cm, celková dĺžka 41 cm. Rukoväť z dreva magnólie.
Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 15 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...
Japonský kuchynský nôž typu Deba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...
Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 16,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť...
Japonský kuchynský nôž typu Usuba. Ručne kovaná čepeľ dĺžky 18 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami 2 (známa aj ako White paper steel) s jednostranným výbrusom. Rukoväť z...
Japonský kuchynský nôž typu Usuba s čepeľou dlhou 19,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel). Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...
Nové, nepoužívané - poškodená špička čepeleJaponský kuchynský nôž typu Usuba s čepeľou dlhou 19,5 cm z prvotriednej japonskej ocele Shirogami (známa aj ako White paper steel)....
Tojiro Shippu FD-595 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...
Nové, nepoužívané - odlúpenie na čiernom povrchu čepeleTojiro Hammered F-1112 je japonský kuchynský nôž typu santoku s čepeľou dlhou 17 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10....
