Darček pre muža, ktorý nadchne.

Vianočný čas je už v plnom prúde a s tým aj starosti s nakupovaním darčekov na poslednú chvíľu. Neviete, čo by vášho kamaráta, priateľa, otca alebo brata potešilo? Zároveň vás nebaví behať po preplnených nákupných centrách? No, niekedy býva ťažké nájsť darček pre muža. Ak ste aj vy oneskorenec, v Knilande sme spísali to, čo by mohlo potešiť každého chlapa.

Malá sekera ostrá ako britva

Kompaktná sekera vhodná pre záhradu, hrubé rezbárske činnosti, les, outdoorové a bushcraftové aktivity. Jej rozmery sú tak malé (30,3 cm a 570g), že ju pokojne schováte do batohu. Najväčšou prednosťou tejto sekery je jej ostrosť. Stretli sme sa s názorom, “reže jak čert.” Dodáva sa s koženým chráničom ostria a putkom na opasok.

Beavercraft AX11

Vikingský elegán

Vyzerá ako kúsok, čo si dáte do vitrínky a budete sa naň iba pozerať, ale nenechajte sa oklamať. Dá sa využiť na viacero činností, na aké si môžete pozrieť na videu. Škandinávsky nôž s nablýskanou čepeľou vznikol ako spomienka na starých rodičov. Pri návrhu tejto limitovanej edície si chceli Ján Steffen a Svein-Erik Helle uctiť pamiatku tým, že vyrobili nože, ktoré si zachovali ich podstatu filozofie. Nôž je dodávaný s puzdrom v severskom štýle vyrobeným z pravej kože s pútkom na opasok. Táto limitovaná edícia vyšla v červenom a zelenom prevedení. 

Helle SE 1

Užitočná zatváračka

Zatvárací EDC nôž z kategórie pre každodenné použitie je vhodný na rôzne rezacie úlohy. Vytvoril ho známy poľský umelec Grzegorz Grabarski známy ako Kombou. Nožík je extremné ľahký a vďaka funkcii liner lock s otváraním typu flipper aj jednoducho otvárateľný. Máme ho pre vás v štyroch farebných prevedeniach. Skvelá voľba pre praktického muža!

DSC_0261u (Ornetta  BG50)

Sady rezbárskych nožov

Vôňa dreva a hodiny oddychu. Drevorezba je ideálna pre niekoho, kto chce prejaviť svoju kreativitu alebo potrebu robiť niečo rukami. Na to, aby ste mohli začať, nepotrebujete veľa zručností a nástrojov. Pre začiatok stačí jednoduchá základná sada rezbárskychstrojov. Nože sú uložené v elegantnej drevenej krabičke v tvare knihy, vhodné ako darček. Vyrobené z uhlíkovej ocele, ktorá sa ľahko brúsi, avšak je náchylnejšia k hrdzaveniu (nôž aj čepeľ treba po použití dôkladne vyčistiť a vysušiť).

Beaver

DYI sady pre malých aj veľkých

Zaujalo vás rezbárstvo? Neviete však aké drevo a pomôcky sú na vyrezávanie najlepšie? Tieto DIY sady na vyrezávanie z dreva, obsuhujú všetko čo potrebujete. Každá sada obsahuje 1 nôž Beavercraft na vyrezávanie, pomôcky na brúsenie, brúsne papiere rôznej zrnitosti, návod na výrobu figúrky čarodeja kusy dreva z lipy na vyrezávanie. S použitím tohto setu na výrobu figúrky vám môže pomôcť priložený manuál alebo video-návod (v anglickom jazyku). Návod na vyrezávanie pribalený v tejto sade obsahuje na QR kód, ktorý vás po naskenovaní presmeruje na Beavercraft Youtube kanál, kde budete môcť zhliadnuť úplny video návod, ako vyrezať figúrku z tejto sady. Výborný darček na Vianoce, pri ktorom sa môže zabaviť každý, či je mladý, či je starší. Sada na vyrezánie vtáčika je najľahšia. 

Picture1

Kuchynské nože z japonskej ocele

Sada kuchynských nožov poteší nejedného milovníka varenia. Čepeľ  je vyrobená z kvalitnej japonskej ocele, čo po rokoch používania poteší. Samozrejme, je potrebné sa o ne starať, pozrite sa ako na to. Balenie obsahuje aj magnetický držiak na nože, ocieľku a nožnice. Sú ľahké a ponúkajú veľmi dobrý pomer kvality, dizajnu a ceny.

SadaKuchynskychNozov_SamuraHarakiri_0280B

Autor: Kniland.sk