Top 5 najobľúbenejších nožov za rok 2023

Rok 2023 sa pomaly blíži ku koncu a my sme už s nemalou dávkou nedočkavosti začali zostavovať rebríček vašich top 5 favoritov za uplynulé mesiace. Vybrať z toľkého množstva iba 5 obľúbencov nebolo pre nás vôbec jednoduché, avšak nakoniec sme sa zhodli, že ideálne bude, ak bude výber obsahovať všetky typy nožov či už ide o EDC kúsky, outdoorové alebo lovecké nože. Ak hľadáte vhodný darček pre priateľov, chcete potešiť niekoho z blízkych alebo si jednoducho chcete urobiť radosť, výber s piatimi najpredávanejšími a zároveň vašimi najobľúbenejšími nožmi vám určite pomôže nájsť ten pravý kúsok.

Nôž Bestech Ornetta Black BG50B

Na Ornette sa nám páči nielen dizajn, ale aj skvelá funkčnosť, ktorá z neho robí nášho favorita medzi EDC nožmi. Ak nehľadáte ďalší tradičný nôž, ale skôr nástroj v modernom prevedení, Bestech Ornetta predstavuje jeden z najštýlovejších kúskov. Čepeľ je vyrobená z osvedčenej D2 ocele a s dĺžkou 9 cm robí z Ornetty plnohodnotný nôž, ktorý hravo zvláda nielen každodenné činnosti, ale môžete sa na neho spoľahnúť aj v prírode. Otváranie flipperom ide vďaka keramickým ložiskám extrémne ľahko.

DSC_3940_blog

Čo sa páči používateľom noža:
✅ Precízne vyrobený nôž.
✅ Decentná fazeta dôkladne nabrúsená z oboch strán.
✅ Vyhovujúca veľkosť.
✅ Klip na zavesenie.
 

Nôž Morakniv Kansbol Hunting (S)

S veľmi obľúbeným loveckým nožom Morakniv Kansbol Hunting sa v prírode len tak nestratíte. Ak preferujete nože v zaujímavom farebnom prevedení, ale zároveň chcete nástroj s klasickou pevnou konštrukciou, poľovnícky nôž Kansbol je ako stvorený pre vaše dobrodružstvá v lese. Čepeľ je vyrobená z recyklovanej švédskej ocele a nie je príliš hrubá, vďaka čomu si zachováva výborné rezné vlastnosti. Výrazná oranžovo-zelená rukoväť je vyrobená z odolného polyamidu s protišmykovým vzorom. Súčasťou balenia je plastové puzdro so závesom na opasok.

kansbol2kansbol1_3

Čo sa páči používateľom noža:
✅“Na prvý pohľad by som to na nôž nepovedal, ale spracoval som s ním jeleňa aj diviaka. S nožom sa pracuje veľmi šikovne a to všetko iba s jedným prebrúsením.“
✅"Perfektný nástroj, ktorý používam denne."
✅ Plastové puzdro so závesom na opasok.
✅ Veľmi priaznivá cena.
 

Nôž Civivi Sokoke C22007-2 Green Burlap Micarta 14C28N

EDC nôž Civivi Sokoke sme vybrali práve pre jeho jednoduchosť a praktickosť, vďaka čomu predstavuje klasiku medzi typickými zatváracími nožmi. Ľudia, ktorí preferujú minimalistické nástroje, dajú určite prednosť nožu v nenápadných farbách bez ozdobných ornamentov. Nôž môžete otvárať dvomi spôsobmi. Jednoručné otváranie vám zabezpečí front flipper alebo prípadne obojstranný kolíček na čepeli.

Čepeľ noža je vyrobená z nerezovej ocele 14C28N s čiernou povrchovou úpravou stonewash. S dĺžkou čepele 8,5 cm sa vám budú dobre vykonávať všetky vaše aktivity. Črienky rukoväte sú vyrobené zo zelenej micarty. Obojstranný klip na zavesenie noža z nerezovej ocele vám umožní hlboké nosenie.

DSC_3902_blog

Čo sa páči používateľom noža:
✅"Ergonomicky najlepšia rukoväť akú som kedy držal v ruke."
✅"Perfektne vycentrovaný nôž, ani známka nejakej menšej nerovnosti."
✅ Tento nôž môžete otvoriť dvoma spôsobmi: front flipperom alebo kolíčkom na čepeli.
✅ Predný flipper funguje veľmi ľahko ako u všetkých Civivi nožov.
✅ Výborne spracovaná oceľ.
✅ Obojstranný klip na zavesenie.
 

Nôž Cold Steel SRK Compact OD Green

Jednoduchý nôž Cold Steel SRK Compact nás už na prvý pohľad zaujal jeho moderným prevedením a špeciálnym plastovým puzdrom typu Secure-Ex. Nôž Cold Steel SRK Compact OD je menšou verziou modelu s pomerne dlhou históriou Cold Steel SRK. Čepeľ z uhlíkovej ocele SK-5 zvládne aj náročnejšie podmienky. Rukoväť je vyrobená zo špeciálneho pružného materiálu Kray-Ex (kraton) v zelenej farbe a v kombinácii s čiernou povrchovou úpravou sa tento nôž vyslovene hodí na dlhé dobrodružstvá v prírode.

DSC_3957_blog

Čo sa páči používateľom noža:
✅"Úžasne padne do ruky – ani veľký, ani malý."
✅"Naozaj solídne naostrený nôž. Veľmi dlho som nepotreboval používať brúsku."
✅"Tento nôž beriem so sebou na všetky outdoorové výlety."
✅ Kompatibilnejšia verzia noža Cold Steel SRK.
✅ Plastové puzdro na uskladnenie noža.
✅ Veľmi priaznivá cena.
 

Nôž Kizlyar Supreme RedSteel General X1 AUS-8

Náš ďalší obľúbenec, ktorého si chvália nielen naši zákazníci, ale rovno aj niekoľko členov nášho Kniland tímu. Kizlyar Supreme odporúčame najmä pre jeho spoľahlivosť, jednoduchosť a skvelý pomer medzi cenou a kvalitou. Vďaka ideálnej dĺžke čepele 10,9 cm si nájde skvelé využitie pri vonkajšej práci, ale aj loveckých aktivitách.

Oceľ AUS-8 nevyžaduje žiadnu zvláštnu starostlivosť, veľmi ľahko ju nabrúsite a navyše je veľmi odolná. Rukoväť je vyrobená zo vzácneho kaukazského orecha a obsahuje výrazný výstupok, ktorý sa dá použiť na rozbíjanie skla, prípadne prevlečenie šnúry. Jednoduchá záštita vám poskytne skvelú ochranu proti skĺznutiu prstov na čepeľ.

Nôž dostanete spolu s koženým chráničom ostria.

V prípade záujmu si môžete dokúpiť kožené puzdro, ktoré je možné zavesiť na opasok. Môžeme vám odporučiť puzdro Kizlyar Supreme Pioneer.

16435-12_kizlyar-supreme-redsteel-general-x1-aus-8-1a

Čo sa páči používateľom noža:
✅ Odolné materiály vhodné do akýchkoľvek podmienok.
✅ Záštita na ochranu prstov.
✅ Kožený chránič ostria v balení.
❌"Jedinou nevýhodou je, že nôž neobsahuje žiadne puzdro. Určite poteší aspoň kožený chránič, ale to puzdro by som určite dokúpil, najmä v prípade, že chodíte často do prírody a budete nôž stále prenášať."
 

Nôž Joker Nomad 6.5

Na záver vám prinášame bonusový tip pre prípad, že máte na nôž vyhradený o niečo vyšší rozpočet. Joker Nomad je kvalitný bushcraft nôž od španielskeho výrobcu Joker, ktorý sa hodí do tých najnáročnejších podmienok. Odporúčame ho aj vďaka jeho full tang konštrukcii a odolnej nehrdzavejúcej oceli Böhler N695, ktorá vám zaistí maximálnu pevnosť a spoľahlivosť. Na čepeľ v tvare clip point bola použitá saténová povrchová úprava.

Rukoväť je dostupná v troch rôznych prevedeniach (orech, black micarta, green micarta), s kresladlom alebo bez kresadla a všetky nájdete tu.

V balení nájdete aj kožené puzdro s odolným prešívaním.

DSC_3895_blog

Čo sa páči používateľom noža:
✅"Bezpochyby ten najlepší survival nôž."
✅"Nôž sa hodí nielen na pracovné aktivity, ale aj sťahovanie zvierat z kože a iné mäsiarske činnosti. Pre mňa ako lovca je to neodmysliteľný nástroj."
✅"Konvexný výbrus noža je natoľko odolný, že som ho po 3 mesiacoch pravidelného používania ešte nebrúsil. Vždy ho iba obtiahnem na koži s pastou."
✅"Veľmi dobré kožené puzdro. Slušná kvalita kože s dvojitým prešívaním. Nôž v puzdre drží, pri pohybe sa ani nepohne."
✅ Odolná nehrdzavejúca oceľ Böhler N695.
 

Dúfame, že si budete vedieť vďaka článku jednoduchšie vybrať, v opačnom prípade si môžete prezerať našu ponuku s ďalšími tisíckami nožov na našom e-shope!