Top kuchynské sady nožov – Kniland výber

Či už ste domáci kuchár alebo profesionál, kvalitné nože sú absolútnym základom kuchyne. My sme sa pre vás rozhodli vybrať naše obľúbené sady nožov a rozdeliť ich do štyroch kategórií podľa niekoľkých kritérií. Závisí na vás či dáte prednosť prémiovej sade, sade z damašku, sade s najlepším pomerom cena/kvalita alebo hľadáte niečo do 60 eur.

Najlepšia sada nožov do 60 Eur

Opinel Parallele Trio Box 3 sada kuchynských nožov 

V Knilande sme veľkými fanúšikmi cenovo dostupných nožov, ktorým však nesmie chýbať dávka elegancie a ostrosti. Francúzsku sadu kuchynských nožov Opinel oceníte pre ich jednoduché prevedenie a klasický dizajn, vďaka ktorému sa hodia do každej jednej kuchyne.

Celá sada je vyrobená z nemeckej nerezovej ocele X50CrMoV15 a ergonomická rukoväť z lakovaného bukového dreva. Nože sú od výroby veľmi ostré. Výrazná záštita na konci rukoväte však ochráni vašu ruku pred skĺznutím na čepeľ a zvyšuje celkovú bezpečnosť pri práci s nožom.

Súprava obsahuje tri najzákladnejšie typy nožov: kuchársky nôž, nôž na zeleninu a univerzálny nôž.

Sada_opinel_01Sada_Opinel_02

Prečo si vybrať sadu?
✅Veľmi priaznivá cena sady, ktorá nezruinuje váš rozpočet a zároveň prekvapí solídnymi materiálmi.
✅Jednoduchý a nadčasový dizajn vďaka rukoväti z bukového dreva.
✅Európsky výrobok - vyrobené v Portugalsku. Oceľ pochádza z Nemecka, drevo z Francúzska, z ekologicky manažovaných lesov.
 

Sada nožov s najlepším pomerom ceny a kvality

Samura MO-V sada troch kuchynských nožov

Nože Samura MO-V na prvý pohľad neohurujú svojim dizajnom ani parametrami. Akonáhle ich prvýkrát chytíte do ruky a použijete, nadobudnete dojem, že držíte oveľa drahší nôž. Táto súprava nožov sa nám takisto osvedčila spoľahlivosťou. Ak hľadáte kvalitnú sadu, ktorá obsahuje všetky základné typy nožov a nechcete zruinovať svoju peňaženku, sada nožov Samura MO-V SM-0220/G-10 je zlatou strednou cestou.

Rukoväť týchto nožov je svojim tvarom a vyvážením asi tá najlepšia rukoväť kuchynského noža s akou sme sa zatiaľ stretli. Je vyrobená z kompozitného materiálu G10, ktorý mnoho ľudí uprednostní pred drevom, pretože zvládne aj náročné podmienky (nadmerná vlhkosť, nárazy).  

Japonská oceľ AUS-8 je v porovnaní s oceľou VG-10 o kvalitatívny stupienok nižšie, avšak v porovnaní s bežnými kuchynskými nožmi je oveľa kvalitnejšia a tvrdšia, vďaka čomu si dlho udržuje ostrosť. Nože sú už od výroby extrémne ostré.

Sada_Samura_MoVSada_Samura_MoV_1

Nože Samura spájajú tie najlepšie vlastnosti japonských a európskych nožov. Súpravu nožov odporúčame najmä pre ich nadčasový dizajn, jednoduché prevedenie a ergonómiu. Sada obsahuje tri typy najpoužívanejších kuchynských nožov: kuchársky nôž, univerzálny nôž a nôž na zeleninu. Dodáva sa v elegantnej darčekovej kazete, takže ňou môžete ideálne aj niekoho obdarovať.

Sada_Samura_MoV_3Sada_Samura_MoV_2

Prečo si vybrať sadu?
✅Kvalita spracovania sa vyrovná oveľa drahším nožom.
✅Nože si nevyžadujú takmer žiadnu starostlivosť a nemusíte sa obávať častého brúsenia.
✅Jedna z najlepších rukovätí s akou sme sa na kuchynskom noži stretli.
✅Kvalitná japonská oceľ AUS-8.
✅Elegantná darčeková kazeta.
 
 

Najlepšia sada damaškových nožov

Sada kuchynských nožov Samura Damascus

U nás v Knilande sme sa zhodli, že damašková sada nožov je niečo, čo by nemalo chýbať vo výbave žiadneho vášnivého fanúšika nožov. Táto profesionálna sada nožov obsahuje tri typy najpoužívanejších kuchynských nožov. Použitá damašková oceľ má veľmi elegantný a jemný damaškový vzor. 

Sada_Samura_Damascus_0

Kuchynské nože Samura Damascus sú medzi kuchynskými nožmi samostatnou kategóriou. Disponujú tenkou a mimoriadne ostrou čepeľou z japonskej damaškovej ocele (67 vrstiev s jadrom z ocele VG-10) s tvrdosťou 61 HRC. Nože sú dobre vyvážené, veľmi kvalitné a majú pútavý minimalistický dizajn.

Pevné rukoväte z materiálu G10 majú vysokú odolnosť voči opotrebeniu. Ide o rovnakú rukoväť ako pri predchádzajúcej sade MO-V. Budeme sa opakovať, ale je to asi tá najlepšia rukoväť kuchynského noža s akou sme sa zatiaľ stretli.

Luxusná damašková sada sa dodáva v peknej krabičke, takže sa hodí aj ako darček. Súprava obsahuje tri typy nožov: kuchársky nôž, nôž na zeleninu a univerzálny nôž.

Sada_Samura_Damascus_3Sada_Samura_Damascus_2

Prečo si vybrať sadu?
✅Sada z damaškovej ocele je zárukou kvality – ušetríte mnoho času, pretože sa vďaka tvrdej oceli VG-10 vyhnete častému brúseniu.
✅Jedna z najlepších rukovätí s akou sme sa na kuchynskom noži stretli.
✅Pri správnej starostlivosti vám tieto nože budú slúžiť celý život.
✅Ostrosť týchto nožov vás ohromí. 
✅Elegantná darčeková kazeta.
 
 

Najlepšia prémiová sada nožov

Böker Solingen Damascus - sada nožov a magnetický stojan

Ak hľadáte skutočne exkluzívnu sadu nožov, odporúčame vám súpravu Böker Damascus, ktorú u nás nájdete v dvoch prevedeniach. Prémiová sada nielen pre profesionálov, ale aj domácich kuchárov, ktorí chcú svoju kuchyňu povýšiť na novú úroveň. Táto luxusná sada damaškových kuchynských nožov obsahuje až 7 nožov a magnetický masívny blok na uskladnenie vám sprehľadní miesto v kuchyni. Stojan disponuje magnetmi, vďaka ktorým si môžete nože vystaviť a mať ich vždy poruke.

Extrémne ostrá čepeľ z japonskej damaškovej ocele v spojení s tvrdým jadrom z nerezovej ocele VG-10 vám zaistí tie najlepšie rezné výsledky. Dôkazom špičkovej kvality ocele sú normy DIN a ISO, o ktoré sa výrobca zo Solingenu opiera už niekoľko desaťročí.

Sada_Boker_Damascus_1Sada_Boker_Damascus_2

Rukoväť si môžete vybrať v týchto dvoch prevedeniach: kompozitné drevo pakka v čiernej farbe alebo tradičné olivové drevo. Pre kuchárov, ktorí hľadajú odolné nože aj do nepriaznivých podmienok v kuchyni, bude určite vhodnejšie zvoliť alternatívu s kompozitom pakka. Ak si potrpíte na tradičný vzhľad dreva, ktoré sa zrejme nikdy neopozerá, nože z olivového dreva sú skvelou voľbou.

Sada obsahuje sedem druhov nožov: veľký kuchársky nôž, malý kuchársky nôž, japonský typ noža Santoku, nôž na zeleninu, nôž na ovocie, plátkovací nôž a zúbkovaný nôž na chlieb.

Sada_Boker_Damascus_3Sada_Boker_Damascus_4

Prečo si vybrať sadu?
✅Kúpou tejto sady si zaistíte všetky druhy kuchynských nožov v prémiovej kvalite. 
✅Vyrobené v nemeckom Solingene z japonskej ocele. 
✅Oceľ VG-10 je veľmi tvrdá, nože nie je potrebné často brúsiť, vydržia ostré veľmi dlhý čas.
✅Pri správnej starostlivosti vám tieto nože budú slúžiť celý život.
✅Masívny drevený magnetický stojan na uloženie nožov.
 
 

Dúfame, že vás niektorá zo sád zaujala a zjednodušili sme vám tak výber. Ak by ste si chceli pozrieť našu celkovú ponuku sád, môžete tak urobiť tu.