Nože na chlieb
Nože na chlieb disponujú dlhšou zúbkovanou čepeľou, ktorá zvládne nakrájať chlieb s tvrdšou kôrkou, bagety, ale aj buchty a rôzne koláče. Zúbkovaná čepeľ vám navyše nedeformuje tvar pečiva, čo zlepšuje výsledný dojem na tanieri. Nôž na chlieb si väčšinou poradí aj s tvrdšou zeleninou a ovocím ako sú melóny, tekvice alebo zeler. Väčšina nožov na chlieb má čepeľ dlhú približne okolo 200 – 300 mm. Čím je čepeľ dlhšia, tým menej ňou musíte pri rezaní pohybovať. Dlhšie čepele sú taktiež vhodné na krájanie väčších chlebov a bagiet.
Extrémne ostrý nôž Dellinger Sandal Wood Bread Classic na chlieb a pečivo s dĺžkou čepele 20,8 cm a kvalitnou nerezovou oceľou. Čepeľ s nadpriemernou dĺžkou a silou je ideálna...
XZ-B9S8B
Nôž na krájanie chleba a pečiva. Čepeľ dĺžky 21,4 cm, tvarom prispôsobená na rýchle a precízne krájanie pekárenských výrobkov. Čepeľ je vyrobená zo švédskej nerezovej ocele...
129-40960
Kuchynský nôž Böker Core Professional na chlieb z ocele X50CrMoV15 a plastovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 22 cm.
130850
Kuchynský nôž na chlieb je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej nemeckej ocele, ktorá sa vďaka svojim...
8261918
Nôž na chlieb francúzskej značky Opinel zo série Intempora. Čepeľ dlžky 21 cm z nerezovej ocele Sandvik 12C27 má ostré zuby, ktoré vyrazne uľahčujú krájanie chleba a...
002216
Kuchynský nôž Böker Core Wood na chlieb z ocele X50CrMoV15 a rukoväťou z orechového dreva. Dĺžka čepele je 20,7 cm.
130750
Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva. Má integrálnu konštrukciu, vyrobený z...
03BO503
Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge Wood. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva. Konštrukciou je to nôž typu full-tang (z jedného kusu ocele), vyrobený z...
03BO513
Kvalitný kuchynský nôž Dellinger Pakka Wood Bread na chlieb a pečivo je vyrobený z nerezovej ocele s dĺžkou čepele 20,1 cm. Dostatočne dlhá a silná čepeľ je ideálna na krájanie...
XZ-B2S8-B
Kuchynský nôž Dick 1905 na chlieb je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 21 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Je to základný typ noža ktorý by nemal chýbať vo výbave žiadneho...
8193921
Kuchynský nôž Dick 1905 na chlieb je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 32 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Je to základný typ noža ktorý by nemal chýbať vo výbave žiadneho kuchára....
8193932
Kuchynský nôž Dick Red Spirit na chlieb je veľký nôž s čepeľou o dĺžke 26 cm, vhodný na spracovanie pečiva. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...
8173926
Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.
MGR-0225B
Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso na chlieb z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 24 cm.
AB-5164
Japonský nôž na chlieb KAI Wasabi Black z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.
6723B
Nôž na chlieb francúzskej značky Opinel. Čepeľ z nerezovej ocele X50CrMoV15, má dlžku 21 cm a ostré zuby, ktoré vyrazne uľahčujú krájanie chleba a pečiva. Rukoväť z...
001816
Kuchynský nôž s rukoväťou z G10 a čepeľou dlhou 18,5 cm z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Nôž je určený na krájanie chleba a pečiva.
SM-0055
Kuchynský nôž na chlieb s dvojitým zúbkovaním Wüsthof Classic Ikon z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou zo syntetického odolného materiálu. Dĺžka čepele je 23 cm.
1040331123
Prečo si vybrať práve nôž na chlieb?
Čisté rezy: nože na chlieb sú vybavené dlhými zúbkovanými čepeľami, ktoré dokážu ľahko prekrojiť aj chrumkavý chlieb bez zdeformovania mäkkého vnútrajšku. Výsledkom sú čisté a rovnomerné plátky pečiva. S poriadnym zúbkovaným nožom minimalizujete počet zdeformovaných alebo roztrhaných kúskov a vyťažíte z každého bochníka chleba maximum.
Všestrannosť: už dávno neplatí, že nože na chlieb viete využiť iba na krájanie chleba. Zúbkované ostrie je dostatočne univerzálne na to, aby zvládlo aj krájanie koláčov, rôznych pekárenských výrobkov a objemnejšieho ovocia.
Redukcia omrviniek: úlohou zúbkovaného ostria je minimalizovať tvrdé dopady na kôrku pečiva, čo napomáha redukcii omrviniek počas krájania a čistejšiemu priestoru okolo vás.
Presnosť: dĺžka čepele umožňuje presnú kontrolu nad krájaním, vďaka čomu viete veľmi ľahko dosiahnuť požadovanú hrúbku plátkov bez väčšej námahy.
Estetická funkcia: plátky chleba alebo pečiva nakrájané zúbkovaným nožom vyzerajú na tanieri omnoho vábivejšie ako pri krájaní klasickými nožmi s hladkým ostrím.
Jednoduchá údržba: tieto nože sa relatívne ťažšie otupia, vďaka čomu si nevyžadujú príliš časté brúsenie. Na udržanie ostrosti zvážte používanie diamantovej ocieľky a občasné brúsenie.
Efektivita: v porovnaní s klasickými nožmi si značne urýchlite krájanie všetkých druhov pečiva. Zúbkované nože sú cenným nástrojom každej kuchyne a určite by nemali chýbať ani v tej vašej.